Το ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ doodle της Google για την 120ή επέτειο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Από το 1896 στο 2016

Το ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ doodle της Google για την 120ή επέτειο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων
Σήμερα Τετάρτη (06/04) συμπληρώνονται 120 χρόνια από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα. Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, η Google αποφάσισε να τιμήσει την επέτειο με ένα διαφορετικό doodle.

250px-Baron_Pierre_de_Coubertin.jpg
(Βαρώνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν)

Όλα ξεκίνησαν το 1894 ύστερα από έντονη προσπάθεια του βαρώνου Πιέρ ντε Κουμπερτέν. Στο Παρίσι, ιδρύθηκε η πρώτη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και αποφασίστηκε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τόπος διεξαγωγής τους ορίστηκε η Αθήνα. Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου (6 Απριλίου με το γρηγοριανό Ημερολόγιο) 1896 ώστε να συμπέσει με την ιστορική για την Ελλάδα επέτειο. Το Παναθηναϊκό στάδιο ήταν κατάμεστο από κόσμο.

Οι Αγώνες περιελάμβαναν σαράντα τέσσερα αγωνίσματα και παρά τις δύσκολες συνθήκες διεξαγωγής (οι αθλητές πλήρωναν μόνοι τους το κόστος διαμονής καθώς και την μεταφορά τους στην Ελλάδα), πραγματοποιήθηκε ρεκόρ συμμετοχής χωρών και αθλητών.
3.jpg

Πρώτος Ολυμπιονίκης ήταν ο 27χρονος τότε Aμερικανός Τζέιμς Μπρένταν Κόννολλυ, που είχε νικήσει στο τριπλούν με 13,71 μ.

Η Ελλάδα κέρδισε πολλά μετάλλια και ως ξεχωριστές στιγμές θεωρούνται η νίκη του Σπύρου Λούη στο αγώνισμα του Μαραθωνίου, καθώς και η έναρξη του αγωνίσματος της σκοποβολής, η οποία εδώθη από την ίδια την Βασίλισσα Όλγα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top