Το μήνυμα της πρωταθλήτριας ξιφασκίας που χτυπήθηκε από καρκίνο στα οστά και βρήκε την «ΕΛΠΙΔΑ»

Σε ηλικία 14 ετών ακρωτηριάστηκε

Το μήνυμα της πρωταθλήτριας ξιφασκίας που χτυπήθηκε από καρκίνο στα οστά και βρήκε την «ΕΛΠΙΔΑ»
Είναι 5 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ξιφασκία με αμαξίδιο, έχει κάνει πολλές φορές την χώρα μας υπερήφανη σε παγκόσμιο επίπεδο με τις επιδόσεις της! Ο λόγος για την Έφη Βλάμη που από μικρή έμαθε να κερδίζει τις μάχες και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Σε ηλικία 14 ετών διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο αριστερό της πόδι και λίγους μήνες αργότερα υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό.

«Ήμουν αθλήτρια στον στίβο. Είχα ένα μικρό πόνο στο αριστερό μου πόδι και αποφάσισα να πάω στο γιατρό. Διαγνώστηκα με οστεοσάρκωμα. Ήταν δύσκολα, αλλά όταν μπαίνεις στο χορό πρέπει να χορέψεις. Δεν μπορείς να κάνεις πίσω. Στο νοσοκομείο «Παίδων» έμεινα από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο. Το περιβάλλον ήταν πάρα πολύ φιλικό. Η οικογένεια μου ήταν στην επαρχία και έτσι κατά ��η διάρκεια των θεραπειών έμεινα στον ξενώνα «ΕλΠΙΔΑ», διότι μία οικογένεια μετά από μια τέτοια περιπέτεια καταρρέει και οικονομικά. Όταν όλα αυτό τελείωσε επέστρεψα στο σπίτι μου αποφοίτησα και στη συνέχεια πέρασα στη σχολή: Οδοντική-Τεχνολογία», είπε και συμπλήρωσε: «Ήθελα πάντα να είμαι δίπλα στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», να βοηθάω όπως και όποτε μπορώ. Ήθελαν και εκείνοι να είμαι κοντά τους και τα τελευταία 2 χρόνια δουλεύω στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών στο «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Μου δίνει μεγάλη χαρά γιατί συνεισφέρω στον σύλλογο που έχει κάνει τόσα πολλά για εμένα».

Στη συνέχεια, η Έφη έστειλε το δικό της μήνυμα για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών στο «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ»: «Δεν πρέπει να διστάζουν και να φοβούνται να μπουν σε αυτή την διαδικασία».

Η νεαρή πρωταθλήτρια μετά την περιπέτεια της υγεία της δεν τα παράτησε και επέστρεψε στον αθλητισμό μέσα από ένα άλλο άθλημα, την ξιφασκία!

«Τυχαία ξεκίνησε η ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο άθλημα. Τώρα προσπαθώ να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Και σε αυτό είναι δίπλα μου ο σύλλογος «Ελπίδα»».

Πριν από 3 χρόνια, η νεαρή αθλήτρια βραβεύτηκε από τον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» με το παράσημο «Ελπίδας», ως πρωταθλήτρια ζωής. Μάλιστα, από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η συμβολική της κίνηση να προσφέρει το μετάλλιο που φορούσε να το προσφέρει στην Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Κλείνοντας πρόσθεσε: «Ονειρεύομαι να τους κάνω υπερήφανους τους ανθρώπους της «ΕΛΠΙΔΑΣ» που πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη στιγμή και είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα».

Δείτε το βίντεο…

Διαβάστε επίσης:
To ίδρυμα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» ανέλαβε τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας προσφυγόπουλων
«ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: Εκστρατεία ΖΩΗΣ για τους δότες μυελού των οστών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top