Δεύτερη «σφαλιάρα» στη Ρωσία:Μετά τη Σαράποβα και άλλη κορυφαία αθλήτρια «ντοπέ»

Κινδυνεύει με ποινή ισόβιου αποκλεισμού

Δεύτερη «σφαλιάρα» στη Ρωσία:Μετά τη Σαράποβα και άλλη κορυφαία αθλήτρια «ντοπέ»
Νέο σοκ στο ρωσικό αθλητισμό, η κορυφαία κολυμβήτρια της χώρας Γιούλια Εφίμοβα, τέθηκε σε καθεστώς προσωρινού αποκλεισμού από τη FINA (Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης), λόγω παραβίασης των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική ομοσπονδία υγρού στίβου, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρός της Βλαντιμίρ Σαλνίκοφ, θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους της εθνικής ομάδας, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για την υπόθεση.
εφ.jpg
(Γιούλια Εφίμοβα)


Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η 23χρονη κολυμβήτρια βρέθηκε και αυτή να έχει κάνει χρήση της προσφάτως απαγορευθείσας ουσίας meldonium, με την οποία πιάστηκε επίσης η κορυφαία τενίστρια Μαρία Σαράποβα, αλλά και άλλοι Ρώσοι αθλητές από διάφορα σπορ. Στην περίπτωση της Εφίμοβα, η οποία το 2014 τιμωρήθηκε με 16μηνο αποκλεισμό λόγω χρήσης στεροειδών αναβολικών, μία ενδεχόμενη δεύτερη τιμωρία θα σημάνει ποινή ισόβιου αποκλεισμού.

Η Εφίμοβα έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά παγκόσμια μετάλλια στα αγωνίσματα του προσθίου, με πιο πρόσφατη τη νίκη της στα 100μ. πέρυσι στο Καζάν, ενώ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Έχει αναδειχθεί επίσης έξι φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, τρεις στην 50άρα πισίνα και τρεις στην 25άρα, και αποτελούσε τη μεγάλη ελπίδα της ρωσικής κολύμβησης (σε ό,τι αφορά τις γυναίκες) για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Άναυδος ο προπονητής της

Έκπληκτος δήλωσε ο προπονητής της αθλήτριας, Σέιλο δηλώνοντας: «Προφανώς είμαι απογοητευμένος, αν τα ρεπορτάζ είναι αληθή».

Και πρόσθεσε μιλώντας στο swimming world magazine: «Ερχόμενος κάποιος στις ΗΠΑ να προπονηθεί είναι γνωστό ότι όποιος προπονείται στις ΗΠΑ θα αποτελεί αντικείμενο τακτικών ελέγχων, ανεξάρτητα από αυτούς που γίνονται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Η Γιούλια, όπως όλοι όσοι προπονούνται στους Τρόγιαν ελέγχονται συχνά, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΦΩΤΟ: H ΠΡΩΤΗ εμφάνιση της Σαράποβα μετά την αποκάλυψη για το ντόπινγκ!
Αμείλικτος ο Ναδάλ: «Να πληρώσει το τίμημα η Σαράποβα»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top