Η ΕΠΟ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά Κοντονή για την διακοπή του Κυπέλλου

Ζητά την εκδίκαση της απόφασης

Η ΕΠΟ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά Κοντονή για την διακοπή του Κυπέλλου
Στα ελληνικά δικαστήρια και δη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα λυθεί η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, με αφορμή την απόφαση του τελευταίου για οριστική διακοπή της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η προσφυγή υπεβλήθη στο Δ’ Τμήμα του ΣτΕ και η ΕΠΟ ζητά την εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε μετά τα επεισόδια στις 2 Μαρτίου του 2016, στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

Ειδικότερα, η ΕΠΟ, η οποία είναι μέλος της FIFA και της UEFA, αναφέρει στην προσφυγή της, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, διακόπτεται οριστικά το Κύπελλο Ελλάδος, λίγο πριν την ολοκλήρωσή του, με μοναδικό λόγο την επίκληση του κινδύνου επανεμφάνισης φαινομένων βίας στους υπόλοιπους τέσσερις ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε καθ' υπέρβαση της εξουσίας που παρέχει ο νόμος 4326/2015, ενώ παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς επιβάλλει το αυστηρότερο δυνατό μέτρο, χωρίς να προκύπτει ότι αυτό είναι αναγκαίο και πρόσφορο.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο νόμος 4326/2015 παραβιάζει τους δεσμευτικούς κανόνες του διεθνούς αθλητισμού, οι οποίοι κατοχυρώνουν την αυτοδιοίκηση και την αυτονομία των εθνικών και διεθνών αθλητικών ομόσπονδων. Κρούει, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η επίμαχη απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΠΟ να αποκλειστεί και να αποβληθεί από τις διεθνείς οργανώσεις της FIFA και της UEFA, αλλά και να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top