Ο Πλατινί θα καταθέσει έφεση κατά της ποινής του- «Είναι μια καθαρή μασκαράτα»

Τι αναφέρει η FIFA σε ανακοίνωσή της

Ο Πλατινί θα καταθέσει έφεση κατά της ποινής του- «Είναι μια καθαρή μασκαράτα»
Έτοιμος να δώσει μάχη κατά της τιμωρίας του από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA που του επέβαλε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για οκτώ χρόνια είναι ο Μισέλ Πλατινί.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), ενώ την χαρακτήρισε (τιμωρία) «καθαρή μασκαράτα».

Ο ίδιος αλλά και ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος επίσης θα καταθέσει έφεση κατά της ποινή του, τιμωρήθηκαν με οκταετή αποκλεισμό και πρόστιμο για τα 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που κατέβαλε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στον Πλατινί το 2011, όταν ο Ελβετός παράγοντας διεκδικούσε την επανεκλογή του στο ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα.


«Η απόφαση δεν είναι έκπληξη για μένα: η διαδικασία που κινήθηκε εναντίον μου από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA είναι μια καθαρή μασκαράτα» τονίζει σε δήλωσή του ο Πλατινί και συνεχίζει:

«Έχει στηθεί για να αμαυρώσει το όνομά μου από όργανα που γνωρίζω καλά και που για μένα στερούνται κάθε αξιοπιστίας ή νομιμότητας». Ο 60χρονος Γάλλος υπογραμμίζει ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και πως θα αμφισβητήσει την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας στο CAS και τελικά θα ζητήσει αποζημίωση στο πλαίσιο αστικής δίκης. «Θα το πολεμήσω ως το τέλος» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η FIFA δηλώνει ότι «αναγνωρίζει τις αποφάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και δεν έχει κάποιο περαιτέρω σχόλιο».Ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) για την οκταετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, την οποία του επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ: 8 χρόνια εκτός ποδοσφαίρου Μπλάτερ και Πλατινί
Πέρασε στην αντεπίθεση ο Μπλάτερ: Είμαι ακόμα πρόεδρος της FIFA. Θα επιστρέψω
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top