Στη... γραμμή εκκίνησης οι 14 ομάδες της Α1 Μπάσκετ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Η ενίσχυση των ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι αποτελεί την ευχάριστη είδηση στη γραμμή της εκκίνησης των 14ων ομάδων της Α1 ανδρών, για τη σεζόν 2015-16. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο περσινός φιναλίστ Παναθηναϊκός δεν «παίζουν» πια μόνοι και η πορεία για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο γίνεται πιο δύσκολη υπόθεση φέτος.

Η απουσία του Πανιωνίου από τα «μεγάλα σαλόνια» μετά τον υποβιβασμό του είναι άξια αναφοράς, την ώρα που ο ΚΑΟ Δράμας δήλωσε αδυναμία συμμετοχής πάνω στο «νήμα», με το τρίτο της Α2 πέρυσι, Λαύριο, να καλύπτει τελευταία στιγμή τη θέση των Δραμινών.

Η πρωταθλήτρια της Α2 για τη σεζόν 2014-15 Καβάλα πανηγύρισε την επάνοδο στην πρώτη κατηγορία, ενώ έτοιμος για την πρώτη ιστορική παρουσία του στην Α1 -όπως και το Λαύριο- είναι ο Αρκαδικός. Μόνο οι πέντε (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Λαύριο, Κηφισιά, Παναθηναϊκός) από τις δεκατέσσερις ομάδες είναι από την πρωτεύουσα αυτή τη σεζόν, με τον στόχο της αποκέντρωσης να επιτυγχάνεται φέτος.

Στη δέσμευση πως η διοργανώτρια Αρχή της Α1 ανδρών στο μπάσκετ θα προστατεύσει την προσπάθεια των ομάδων και την πλειοψηφία των φιλάθλων, ώστε να μην χάσουν ούτε έναν αγώνα από κοντά, προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, με δημόσιο μήνυμά του, την παραμονή του εναρκτήριου τζάμπολ για τη σεζόν 2015-16.

«Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει με την προσδοκία να είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Όλες οι ΚΑΕ έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο ΕΣΑΚΕ θα κάνει το παν για να προστατεύσει την προσπάθεια των ομάδων και να μη στερηθεί η πλειοψηφία των φιλάθλων τη δυνατότητα να απολαύσει από κοντά το 24ο επαγγελματικό πρωτάθλημα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:


Σάββατο 10 Οκτωβρίου

17:00 Ρέθυμνο-Απόλλων Π.

17:00 Καβάλα-Λαύριο

17:00 Κόροιβος-Τρίκαλα

18:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ



Κυριακή 11 Οκτωβρίου

12:30 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρ.

17:00 Κηφισιά-Αρκαδικός

17:00 Άρης-Παναθηναϊκός