ΦΩΤΟ: Τεράστια η συμμετοχή στον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη

Γνωστοί καλλιτέχνες έδωσαν το «παρών»

Με περισσότερους από 3.000 δρομείς, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες και 1.000 μαθητές η Νέα Σμύρνη έκανε το ταξίδι της στην ιστορία.
δρομείς των 5 χλμ.jpg


O Πύρρος Δήμας, ο Λάμπρος Παπακώστας, η Φανή Χαλκιά, η Μαρία Πολύζου, ο Κώστας Γκελαο��ζος, η Ουρανία Ρεμπούλη, η Ντενίζ Δημάκη, ο Γιώργος Καραβίδας, η Μαρία Πρωτόπαππα και πολλοί ακόμη αθλητές, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, έδωσαν το ρυθμό με στη συμμετοχή τους στον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης «Historic Run - Τρέχοντας στην Ιστορία».
εκκίνηση των 10 χλμ.jpg

Πρόκειται για μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Αλέκος Φασιανός, Βαγγέλης Χατζατουριάν.jpg
Το σήμα εκκίνησης για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες έδωσαν η ιστορικός-βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ και ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός που χαιρέτισαν τη διοργάνωση ως μια σημαντική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.
κέντρο Κατερίνα Παναγοπούλου.jpg

Όπως ανέφερε η κυρία Αρβελέρ “είναι η πρώτη φορά που ακούω αγώνες Ιστορίας οι οποίοι δεν διοργανώνονται από Πανεπιστήμιο κι ��υτό είναι σημαντικό”, ενώ τόνισε με νόημα πως οι πατρίδες δεν είναι χαμένες, αλλά αλησμόνητες.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Χατζατουριάν, σημείωσε πως “κοινός στόχος για τους διοργανωτές, αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες ήταν η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, σε έναν αγώνα δρόμου που κατάφερε να ενώσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό. ” Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης ανέφερε από την πλευρά του πως “ο Αγώνας στέλνει ένα μήνυμα γιορτής του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων.”
Μαρία Πρωτόπαππα, Μάνος Πενθερουδάκης, Πύρρος Δήμας, Φανή Χαλκιά, Βαγγέλης Χατζατουριάν, Χριστίνα Αλεξανιάν.jpg
Στον Αγώνα συμμετείχαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες και εκπρόσωποι της κοινωνικής ζωής, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Βουτσάς, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Μάνος Πενθερουδάκης οι οποίοι χαιρέτισαν τη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top