Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να γίνεται έρανος για να πάει η Ολυμπιακή ομάδα στο Ρίο

Η προσπάθεια θα διαρκέσει 48 ημέρες

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να γίνεται έρανος για να πάει η Ολυμπιακή ομάδα στο Ρίο
Μια ιδιωτική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο με σκοπό... να βοηθήσουν οικονομικά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ώστε να καταφέρει όπως αναφέρεται, να στείλει τους αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Η ιστοσελίδα "Pledgesports.org", που ασχολείται με crowdfunding σε αθλητικά πρότζεκτ, άρχισε τις διαδικασίες συλλογής χρημάτων από χρήστες του διαδικτύου.

Στη σχετική σελίδα, που τιτλοφορείται "Στείλτε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016", υπάρχει κείμενο που αναφέρεται στην κρίση που πλήττει τη χώρα και στη συμφωνία διάσωσης η οποία ίσως να μην είναι αρκετή.

Η πλατφόρμα που υποστηρίζει ότι ασχολείται με την εξεύρεση χορηγιών στους αθλητές (διενεργεί παράλληλα κι άλλους εράνους) αναφέρει ότι η Ελλάδα, η “��ήτρα” των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν πάντα παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις και εξηγεί: “Η οικονομική ταραχή καθιστά αναγκαία την εξεύρεση πόρων, ώστε προετοιμαστούν οι αθλητές για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους”. Έπειτα, η Pledge Sports ρωτά: “Μπορείς να βοηθήσεις ένα έθνος που έχει προσφέρει τόσα στον αθλητισμό όσα κανένα άλλο;”.

Μάλιστα, οι εμπνευστές αυτής της ενέργειες υποστηρίζουν ότι το ολυμπιακό κίνημα θα πρέπει να είναι έτοιμο να στηρίξει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της σελίδας, η προετοιμασία και οι ανάγκες της ολυμπιακής αποστολής για το 2016 ανέρχεται στο ποσό των 750.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, ζητάει από το κοινό να βοηθήσει με τις δωρεές του "ένα έθνος που έχει προσφέρει τόσα στον αθλητισμό όσα κανένα άλλο".

Τα ποσά των δωρεών κυμαίνονται από 5 έως 50 ευρώ και αυτή η προσπάθεια θα διαρκέσεις 48 ημέρες.

Οι δωρεές γίνονται μέσω του παρακάτω διαδικτυακού τόπου:

https://www.pledgesports.org/projects/greek-olympic-team-olympics/

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top