«Calcio Storico»:Το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο-Οι κλωτσιές και οι μπουνιές δίνουν και παίρνουν

Διεξάγεται κάθε χρόνο στην Φλωρεντία

«Calcio Storico»:Το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο-Οι κλωτσιές και οι μπουνιές δίνουν και παίρνουν

Calcio Storico σημαίνει «ιστορικό ποδόσφαιρο» και αν δείτε το παραπάνω βίντεο αλλά και τις φωτογραφίες θα καταλάβετε ότι είναι το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο.

σπ2.jpg

Ποια πυγμαχία και μεικτές πολεμικές τέχνες; Όλα αυτά τα λεγόμενα «σκληρά» αθλήματα δεν είναι τίποτα μπροστά το εν λόγω άθλημα που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Φλωρεντία.

σπ1.jpg

Το άθλημα αυτό αποτελεί ένα συνδυασμό rugby, ποδοσφαίρου, boxing και ελληνορωμαϊκής πάλης και χρονολογείται από το 1500 μ.Χ. Oι κανονισμοί του γράφτηκαν το 1580 από τον Κόμη Giovanni de' Bardi και ισχύουν έως σήμερα με πολύ μικρές παραλλαγές. Σχεδόν τα πάντα επιτρέπονται.


σπ3.jpg
Στους ετήσιους αγώνες παίρνουν μέρος τέσσερις ομάδες, η κόκκινη, η άσπρη, η μπλε και η πράσινη. Οι ομάδες εκπροσωπούν τα διαφορετικά κομμάτια τις πόλης.

Ειδικότερα, το Santa Croce είναι σε μπλε χρώμα, το Santa Maria Novella είναι κόκκινο χρώμα, τπ Santo Spirito σε άσπρο, και το San Giovanni στα πράσινα.

σπ4.jpg

Στα 50 λεπτά της διάρκειας του αγώνα το γήπεδο που είναι στρωμένο με άμμο θυμίζει πεδίο πρωτόγονης μάχης. Κάθε ομάδα έχει 27 παίχτες που πολεμούν και διεκδικούν τη μπάλα.

Ο τελικός γίνεται πάντα στις 24 Ιουνίου, την ημέρα που γιορτάζεται και ο San Giovanni.

σπ5.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top