Σκάνδαλο FIFA: Εμπλέκεται και το «δεξί χέρι» του Μπλάτερ, σύμφωνα με τους Νew York Times

Διαψεύδει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Σκάνδαλο FIFA: Εμπλέκεται και το «δεξί χέρι» του Μπλάτερ, σύμφωνα με τους Νew York Times

Ο Ζερόμ Βαλκ, γενικός γραμματέας της FIFA και δεξί χέρι του προέδρου της Σεπ Μπλάτερ, μεταβίβασε 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ, αποκάλυψαν οι New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πολλούς ομοσπονδιακούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η μεταβίβαση έγινε το 2008 από έναν λογαριασμό της FIFA και φέρεται ότι αποτελεί «ένα κεντρικό στοιχείο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο» και τα ηγετικά του στελέχη.

Τα 10 αυτά ε��ατομμύρια δολάρια που μεταβιβάστηκαν συνιστούν, σύμφωνα με τους
New York Times, ένα από τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στις συλλήψεις και στην απαγγελία κατηγοριών σε 14 στελέχη της FIFA.

Η διάψευση από την FIFA

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία πήρε θέση στη νέα αποκάλυψη των ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών πως ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, μεταβίβασε 10 εκατ. δολάρια σε λογαριασμούς, που διαχειριζόταν ο πρώην αντιπρόεδρος της συνομοσπονδίας, Τζακ Γουόρνερ.

Ο τελευταίος, που ήταν πρόεδρος, επίσης, της CONCACAF (ομοσπονδία Βόρειας Αμερικής, κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής), εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως έλαβε αυτό το ποσό για να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Νότιας Αφρικής για το Μουντιάλ του 2010.

«Η μεταβίβαση αυτών των χρημάτων, 10 εκατ. δολαρίων, έγινε από τον επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της συνομοσπονδίας και σύμφωνα με τους κανονισμούς της. Ούτε ο γενικός γραμματέας, Ζερόμ Βάλκε, ούτε κανένα άλλο πρόσωπο του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας είχε ανάμειξη στην οικονομική αυτή συναλλαγή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θέλοντας να απεμπλέξει τον Βάλκε και πιθανότατα τον πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ, από τη μεταβίβαση του ποσού αυτού. Αποδέχεται μεν την ύπαρξη της συναλλαγής αυτής, αλλά δεν διευκρινίζει το λόγο της μεταφοράς του ποσού αυτού στον Γουόρνερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top