Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο: «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι καλό για την FIFA»

Οι δηλώσεις του Διευθυντή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο: «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι καλό για την FIFA»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της FIFA, Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις συλλήψεις στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, γεγονός που έχει προκαλέσει σοκ σε ��λόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

«Η
FIFA ακολούθησε όλες τις διαδικασίες για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022. Η FIFA καλωσορίζει την προσπάθεια των Αρχών και είναι σε συνεργασία μαζί τους. Σε αυτή την υπόθεση η FIFA είναι η ζημιωμένη. Οι άνθρωποι της Εισαγγελίας βρίσκονται στα γραφεία μας και ψάχνουν και εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους. Είδα tweets, ρεπορτάζ και φήμες ότι ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας δεν εμπλέκονται. Όσον αφορά τα ονόματα που δημοσιεύτηκαν δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο και υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο Γενικός Γραμματέας», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με το γραφείο του Εισαγγελέα και σίγουρα αύριο θα είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες κυρίως για ότι αφορά την
FIFA», πρόσθεσε, πριν αρχίσει ο καταιγισμός των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Για τις προσεχείς εκλογές: «Μάλλον δεν θα μάθετε κάτι παραπάνω από εμένα γιατί δεν τέθηκε θέμα αναβολής των εκλογών.Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί (την Παρασκευή)».

Είναι σύμπτωση ότι οι συλλήψεις έγιναν τη δεδομένη στιγμή; «Μπορείτε να ρωτήσετε τον Εισαγγελέα γι' αυτό».

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε πόσα στελέχη της Ομοσπονδίας συνελήφθησαν; «Όχι, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον αριθμό και τα ονόματα των συλληφθέντων και όχι δεν μπορώ να πω ότι θα αναθεωρήσουμε για τα Μουντιάλ. Όπως έχει πει και στο παρελθόν ο πρόεδρος Μπλάτερ το Μουντιάλ του 2018 θα γίνει στη Ρωσία και το 2022 στο Κατάρ».

Υπήρχε πιο «μαύρη» ημέρα για τη
FIFA; «Θα το πω ξανά. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι καλό για την FIFA. Ίσως να είναι άσχημο για το όνομά της αλλά γίνεται για το συμφέρον της. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα θα υπάρχει φημολογία για όλους. Πρέπει να υπάρχει και σωστή ενημέρωση από τα Μέσα».

Παρά το γεγονός ότι ο Μπλάτερ δεν εμπλέκεται είναι όμως ο επικεφαλής αυτής της Ομοσπονδίας.«Ο πρόεδρος δεν εμπλέκεται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τι περιμένετε από εμάς; Η Ρωσία και το Κατάρ θα διοργανώσουν τα Μουντιάλ. Αυτά είναι τα δεδομένα και δεν μπορώ να σας πω τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο».

Για την εικόνα πλέον της
FIFA στα μάτια των φίλων του ποδοσφαίρου. «Ο πρόεδρος της FIFA δεν εμπλέκεται. Είναι ο πρόεδρος και σε δύο ημέρες έχουμε εκλογές και αν τον εκλέξουν οι Ομοσπονδίες θα παραμείνει για άλλα τέσσερα χρόνια».

Τα συναισθήματα του προέδρου; «Είναι συγκεντρωμένος στο σεμινάριο. Ξέρει, ήξερε και επιβεβαιώθηκε ότι δεν εμπλέκεται. Η
FIFA ήταν που τον Νοέμβριο ζήτησε από τον Εισαγγελέα να ανοίξει την υπόθεση».

Το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει ότι η έρευνα θα συνεχιστεί. Πριν από λίγες μέρες ο Μπλάτερ είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει καμία κρίση στην FIFA.«Αν είναι να συνεχιστεί η έρευνα ας συνεχιστεί. Για εμάς είναι μια δύσκολη στιγμή. Να βρισκόμαστε εδώ ενώπιον σας και να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει. Αλλά για ακόμα μια φορά θα σας πω ότι αυτό είναι καλό για εμάς. Είμαστε σε καλό δρόμο. Συνεχίζουμε το έργο μας και τίποτα δεν μας σταματά. Ο πρόεδρος δεν πρόκειται να αλλάξει τα ταξιδιωτικά πλάνα του. Αν οι Αρχές θέλουν να τον ανακρίνουν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ταξιδέψει κάποια στιγμή στις HΠΑ. Πρέπει να στηρίξουμε τις Αρχές. Γιατί παραδώσαμε τον φάκελο "Γκαρσία"; Γιατί χρειαζόμαστε βοήθεια από τις Αρχές. Δεν μπορούμε μόνοι μας».

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο αντιπρόεδροι της
FIFA. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε; «Δεν μπορώ να σας δώσω ονόματα. Θα πρέπει να περιμένετε, να έχετε υπομονή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top