Αποσύρεται από τα γήπεδα ο Σισέ – τι ανακοίνωσε ο ίδιος!

«Ναυάγησε» η επιστροφή στον Παναθηναϊκό

Την απόφασή του να κρεμάσει τα παπούτσια του ανακοίνωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ, περίπου μία εβδομάδα αφότου εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

«Η τελευταία σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για μένα και τελειώνει για μένα σήμερα και είναι καλύτερα έτσι. Υπέφερα πολύ με τον μηρό μου. Όταν μπήκα στο γήπεδο, είπα πως αυτά θα είναι τα τελευταία δέκα λεπτά της καριέρας μου, χωρίς πολύ σκέψη», είπε ο 34χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής μετά τον αγώνα της Μπαστιάν με την Μαρσέιγ, το Σάββατο.

Λίγες ώρες αργότερα, μέσω των social media, ο Τζιμπρίλ αποχαιρέτησε τον κόσμο, γράφοντας στα αγγλικά και στα γαλλικά: «είναι πολύ δύσκολο να πω αντίο αλλά πολύ πιο εύκολο να σας πω ευχαριστώ. Οπότε, ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς που με υποστηρίζατε, που με γυμνάσατε, που μου δώσατε έμπνευση, που με προπονήσατε, που παίξατε μαζί μου. Ήταν δύσκολα αλλά πάνω από όλα ήμουν τόσο τυχερός. Νοιώθω στεναχωρημένος που απο��ύρομαι αλλά πάνω απ' όλα ευγνώμων. Θα σας δω σύντομα και ξανά... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ένα λιοντάρι ποτέ δεν πεθαίνει, κοιμάται».

Ο Σισέ αποσύρεται έχοντας φορέσει τις φανέλες των Οσέρ, Λίβερπουλ, Μαρσέιγ, Παναθηναϊκού, Λάτσιο και Εθνικής Γαλλίας, αλλά και κατακτήσει πάρα πολλούς τίτλους, με αποκορύφωμα το Champions League του 2005. Στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε από το Καλοκαίρι του 2009 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, πήρε ένα νταμπλ και πέτυχε 55 γκολ σε 89 εμφανίσεις.