Βασίλης Σπανούλης ΜΟΝΟ στο STAR.GR: Να κάνουμε τον Ολυμπιακό και πάλι πρωταθλητή Ευρώπης

Ο «Kill Bill» λίγο πριν τον σπουδαίο ημιτελικό στην Μαδρίτη

Βασίλης Σπανούλης ΜΟΝΟ στο STAR.GR: Να κάνουμε τον Ολυμπιακό και πάλι πρωταθλητή Ευρώπης

Είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Το Α και το Ω της ψυχολογίας και της αγωνιστικής του δυναμικής. Φέτος έκανε πράγματα και θαύματα με τη φανέλα των Ερυθρολεύκων στην Ευρωλίγκα, ανεβαίνοντας στη 2η θέση των σκόρερ και στην 3η θέση της λίστας με τους κορυφαίους πασέρ.

Ο Βασίλης Σπανούλης, που ψηφίστηκε όπως αναμενόταν και στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης για τη φετινή σεζόν, μίλησε στο STAR.GR για το πνεύμα του νικητή που έχει αναπτύξει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια και αποτελεί το μεγάλο του όπλο για την κατάκτηση μίας ακόμα ευρωπαϊκής κούπας στο Final-4 της Μαδρίτης.

span2.jpg

Τελικά οι άλλοι έχουν τα μπάτζετ και ο Ολυμπιακός την ψυχή;

Μπορείς να το πεις κι έτσι. Είναι σημαντικό ότι έχουμε χτίσει μια δυνατή παρέα παιδιών που έχουμε τον τρόπο να νικάμε και κάθε χρόνο, όποιο παιδί κι αν έρθει στην ομάδα, το βάζουμε σε αυτή τη νοοτροπία και σ’ αυτό τον τρόπο σκέψης.

Όταν τραυματίστηκες λίγο πριν τα προημιτελικά, φοβήθηκες καθόλου πως δε θα προλάβαινες να επιστρέψεις στο ίδιο επίπεδο ή πως η ομάδα θα έχανε την ισορροπία της και δεν θα κατάφερνε να προκριθεί;

Φοβήθηκα για το πρώτο πιο πολύ. Αν θα προλάβω και σε τι κατάσταση θα είμαι. Ο Θεός μου έδωσε δύναμη να αντεπεξέλθω και να κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα.

Σε ένα ακόμα Final-4, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται ως αουτσάιντερ, με το λιγότερο άγχος από τους τέσσερις διεκδικητές. Μήπως τελικά του πηγαίνει ο τίτλος του underdog;

Σίγουρα μας πηγαίνει, αυτό έχει δείξει η ιστορία. Εύχομαι αυτό να επαναληφθεί ακόμα μια φορά, να είμαστε και τυχεροί και να κάνουμε τον Ολυμπιακό πάλι πρωταθλητή.

span.jpg

Με την ΤΣΣΚΑ δεν έχετε μυστικά. Μία νίκη και μία ήττα φέτος στα μεταξύ σας ματς. Πού πιστεύεις πως θα κριθεί το παιχνίδι;

Πιστεύω ότι θα κριθεί στον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ΤΣΣΚΑ έχει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση κι εμείς έχουμε την καλύτερη άμυνα. Όποια ομάδα καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό, θα κερδίσει και το παιχνίδι.

Συμφωνείς με την άποψη πως η σχεδόν αδιάλειπτη παρουσία του Ολυμπιακού σε Final-4 την τελευταία επταετία και το χτίσιμο του χαρακτήρα «δεν τα παρατάω ποτέ και μάχομαι ως το τέλος», είναι σημαντικότερη παρακαταθήκη για το μέλλον της ομάδας, ίσως και από τους τίτλους;

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ο τρόπος που ίσως εμπνέουμε και τα μικρά παιδιά να σκέφτονται και να αγωνίζονται, είναι σημαντικότερο κι από έναν τίτλο και πραγματικά είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό το πράγμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top