Γκιρτζίκης:Η ΕΠΟ είναι πλήρως εναρμονισμένη με το καταστατικό της FIFA και της UEFA,

Όλα όσα είπε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής

Γκιρτζίκης:Η ΕΠΟ είναι πλήρως εναρμονισμένη με το καταστατικό της FIFA και της UEFA,

Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Απριλίου, ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέλυσε γιατί θεωρεί πως το νομοσχέδιο που έχει τεθεί υπό διαβούλευση παραβιάζει το αυτοδιοίκητο.

«Η ΕΠΟ είναι πλήρως εναρμονισμένη με το καταστατικό της
FIFA και της UEFA, το οποίο ισχύει για όλες τις ομοσπονδίες χωρίς καμία εξαίρεση. Κατ’ αρχάς να ενημερώσω ότι ο κ. Ινφαντίνο δεν κατάφερε να έρθει αλλά ζητάει από τον Υπουργό να έρθει αύριο μεταξύ 10 με 2, ώστε να έχει μία συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων για να τους ενημερώσει.

Ο ��ρόνος που έχουμε δεν είναι αρκετός για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας. Για όσο χρόνο έχω, να πω επιγραμματικά ότι στο άρθρο 15 που μιλάει για το αυτοδιοίκητο, καταργείται το δικαίωμα της ΕΠΟ να ρυθμίζει τα θέματα που την αφορούν, δηλαδή το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αυτοδιοίκησης όλων των προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο σημαίνει η θέσπιση κανονισμών και η διεξαγωγή αγώνων καθώς και ο πειθαρχικός έλεγχος να βρίσκονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της αρμόδιας ομοσπονδίας χωρίς να εμπλέκεται η Πολιτεία.

Στην Πολιτεία εμπίπτει η Ψήφιση κανόνων τήρησης της δημόσιας τάξης, επιβολής ποινών σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών καθώς και ο έλεγχός τους και η εποπτεία της σε θέματα οικονομικού χαρακτήρα, εργασιακών σχέσεων κλπ. Αυτονομία σημαίνει οι κανονισμοί του αθλήματος που δεν μπορούν να υπάγονται στην Πολιτεία.

Δεν γίνεται να λαμβάνονται διοικητικά μέτρα εναντίον ΠΑΕ καθώς η πειθαρχική εξουσία πηγαίνει στον Υφυπουργό.
Εμείς έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας στα κόμματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top