Champions League: έκπληξη με «τριάρες» από Πόρτο και Μπαρτσελόνα!

Κέρδισαν Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν, αντίστοιχα

Έκπληξη είχαν οι πρώτοι προημιτελικοί του Champions League την Τετάρτη, καθώς η Πόρτο κέρδισε 3 - 1 την Μπάγερν Μονάχου, ενώ, με το ίδιο σκορ, η Μπαρτσελόνα επικράτησε επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν στις 21 Απριλίου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το βράδυ της Τρίτης η Γιουβέντους έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους ημιτελικούς με 1 - 0 επί της Μονακό, την ώρα που Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης, με 0 - 0, άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» για τη ρεβάνς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στις 22 του μήνα.

Πόρτο - Μπάγερν Μονάχου: 3 - 1

Κάνοντας τον αιφνιδιασμό στο ματς, η Πόρτο πήρε τη νίκη εξασφαλίζοντας προβάδισμα με δύο γκολ στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα.

Και τα δύο τέρματα τα πέτυχε ο Κουαρέσμα: στο 4' ο Τζάκσον Μαρτίνες ανατράπηκε από το Νόιερ κι ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ, ενώ, στο 10’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντάντε και με σουτ πέτυχε το δεύτερο γκολ.

Η Μπάγερν μείωσε με τον Τιάγκο στο 28’, ωστόσο, στο 65' οι «δράκοι» τριπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Τζάκσον Μαρτίνες.

Οι συνθέσεις

ΠΟΡΤΟ (Χ.Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ιντι, Μαϊκόν, Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (80΄ Ερνάνι), Ερέρα, Τόρες (75΄ Ρούμπεν Νέβες), Κουαρέσμα (84΄ Εβάντρο), Τζάκσον Μαρτίνες

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γ.Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο (74΄ Μπαντστούμπερ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκέτσε (57΄ Ρόντε), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα: 1 - 3

Η απουσία του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και ο τραυματισμός του Τιάγκο Σίλβα στο 20λεπτο φαίνεται πως λειτούργησαν αρνητικά για την Παρί, που δεν κατάφερε να σταθεί επάξια στον «τυφώνα» Μπαρτσελόνα.

Στο 18' ο Λιονέλ Μέσι έβγαλε την ασίστ στον Νεϊμάρ και εκείνος άνοιξε το σκορ, ενώ στο 65’ ο Σουάρες «έγραψε» το 2 - 0 με φανταστική ατομική ενέργεια και στο 79’ έκανε το 3 - 0.

Το 1 - 3 έγινε στο 81ο λεπτό με αυτογκόλ, όταν ο Ζερεμί Ματιέ με μια «στραβοκλώτσια» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με το σφύριγμα της λήξης να σηματοδοτεί την πρώτη εντός έδρας ήττα της Παρί μετά από 9 χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα (21΄λ.τρ. Νταβίντ Λουϊς), Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Καμπάιγ, Ματουϊντί, Ραμπιό (62΄ Λούκας Μόουρα), Παστόρε, Καβάνι, Λαβέτσι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μοντόγια (80΄ Αντριάνο), Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς (74΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (53΄ Τσάβι), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ