Ο Στ. Κοντονής έδωσε στη δημοσιότητα νέο αθλητικό νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα!

Τα μέτρα είναι σκληρά...

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έδωσε στη δημοσιότητα, το μεσημέρι της Παρασκευής (27/03), ο Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει βαρύτατα πρόστιμα, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις θα μπορεί να ανακαλεί την αναγνώριση σωματείων αθλητών εταιρειών. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών διακόπτει αγωνιστικές, καθώς και πρωταθλήματα.


Ακόμα θα μπορεί να επιβάλλει σε ΜΜΕ πρόστιμα για παρότρυνση, υποκίνηση, ή ενθάρρυνση σε επεισόδια με το έσοδα από αυτό το μέτρο να διατίθενται για την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας.

Παράλληλα από την επόμενη σεζόν δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε πρωταθλήματα και κύπελλα ποδοσφαίρου και μπάσκετ αν δεν υπάρχει βεβαίωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για τη λειτουργία των καμερών αλλά και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο θέμα των οπαδών που «καίει», σύμφωνα με το άρθρο 3, θα απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων σε όσες λέσχες δεν είναι αναγνωρισμένες και δεν βρίσκονται υπό νόμιμη λειτουργία, όπως και σε οποιονδήποτε σύνδεσμο. Σε περίπτωση που παραβιαστεί αυτό το άρθρο προβλέπεται φυλάκιση και πρόστιμο σε ανθρώπους της διοίκησης της ομάδας που θα το παραβιάσει, μάλιστα χωρίς αναστολή.

Ακόμα, από την ΕΠΟ είναι υποχρεωμένοι να διαβιβάζουν στον Υπουργό αλλά και την ΕΕΑ τις εκθέσεις που σχετίζονται με χειραγωγημένους αγώνες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΕΑ να μπορεί να «κόβει» κάποιες ομάδες από το κουπόνι του στοιχήματος.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα αθλητικό νομοσχέδιο με τα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρόεδρο της Βουλής, θα αποφασιστεί η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του. Ελπίζω οι πάντες να αντιλαμβάνονται την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πάταξη των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top