Το ΣτΕ έδωσε προθεσμία 12 ημερών για την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ

Αισιόδοξα μηνύματα

Με αισιόδοξα μηνύματα αποχώρησαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ από το ΣτΕ, όπου εκδικάστηκαν το πρωί της Παρασκευής οι δύο προσφυγές κατά του νέου γηπέδου.

Το ΣτΕ έδωσε προθεσμία 12 ημερών... σε όλες τις πλευρές, προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την κατασκευή ή μη του νέου γηπέδου της «Ένωσης».

Από την πλευρά του Δήμου, ο Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, είπε: «Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, άλλα θέλουμε την διαφύλαξη της δασικής έκτασης. Δεν αλλάξαμε ποτέ την άποψη μας. Ποιος δήμαρχος θα δεχόταν να χάσει τη διαχείριση 6 στρεμμάτων δάσους; Κανένας. Ούτε στη Φιλοθέη, ούτε στη Νέα Φιλαδέλφεια ούτε πουθενά. Αποχαρακτηρίζεται η αναδασωτέα έκταση με νέο ρυθμιστικό νόμο. Σήμερα με το σχέδιο αυτό παραχωρούνται σαν θυσία για να γίνει αυτό το γήπεδο. Με αυτό το σχέδιο εμείς διαφωνούμε απόλυτα. Μπορούμε να μιλήσουμε για ισοζύγιο πρασίνου όταν μιλάμε για αναδασωτέα έκταση; Ποτέ. Αναγνωρίζουμε ότι το άλσος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν αντισταθμίζουμε τα 6 στρέμματα της δασικής έκτασης με πύκνωση του υπολοίπου. Προτείνεται η λύση ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου και παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Το ψάχνουμε για να παρουσιάσουμε μια εναλλακτική πρόταση για όλη την ΑΕΚ με τη δημιουργία ενός σταδίου. Για να δημιουργηθούν εκτός από γήπεδο και εγκαταστάσεις, χαμάμ, κουρείο και άλλες εμπορικές δραστηριότητες πρέπει να χαθούν 6 στρέμματα άλσους. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να καταθέσει ο Δήμος αυτή την προσφυγή. Ζητάμε να μας επιτρέψετε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον».

Τους 17 πολίτες εκπροσώπησε ο Μιχάλης Παπάζογλου, ο οποίος σχολίασε: «Το άλσος έχει δημιουργηθεί για το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας. Το αρχικό παραχωρητήριο έλεγε πως είναι για γυμναστήριο. Κανένας από τους πολίτες της Ελλάδας δεν μπορεί να χτίσει σε δημόσιο χώρο και το άλσος είναι δημόσια έκταση».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ανέφερε: «Υπάρχουν ήδη δύο αποφάσεις του Δήμου, οι οποίες και εγκρίνουν το σχέδιο. Η ΑΕΚ πάντα δραστηριοποιείτο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Προβλέπεται η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου που θα έχει τις ελάχιστες προδιαγραφές για να γίνει ένας ευρωπαϊκός αγώνας της ΟΥΕΦΑ. Θα υπάρχει πράσινο γύρ��-γύρω επειδή υπάρχουν κατοικίες και δε θα πρέπει το γήπεδο να είναι κοντά σε αυτές. Από τα 6 στρέμματα τα 2,7 είναι για την ΑΕΚ και τα 3,3 θα είναι δημόσιος χώρος. Το έργο είναι απολύτως συμβατό με τις ισχύουσες προβλέψεις του ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής. Δεν τροποποιεί σε τίποτα τις χρήσεις γης της περιοχής. Προβλέπεται συντελεστής δόμησης μικρότερος από αυτόν της περιοχής, υπάρχει μείωση των συμπληρωματικών χώρων κατά 78%. Προβλέπεται αφαίρεση 55 δέντρων από τα 6 στρέμματα και φύτευση 2012 δέντρων σε άλλη περιοχή. Δεν τίθεται θέμα περί αναδασώσεως στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν τίθεται θέμα απαλλοτριώσεως του συγκεκριμένου τμήματος. Το έργο αυτό θα είναι μια γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top