Μαρκαριάν: «Αν χάσουμε τη θέση για τη Γαλλία, θα είναι ένα βήμα πίσω»

Έγινε η επίσημη παρουσίαση του προπονητή από την ΕΠΟ

Αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού και λειτουργίας της Εθνικής ομάδας, αλλά όχι στα πρόσωπα, προανήγγειλε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΕΠΟ.

Ο 71χρονος τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας ξεκίνησε λέγοντας: «Να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη στιγμή. Χρειάζεται προσπάθεια. Πιστεύουμε πολύ στα παιδιά, ότι μπορούν να έχουν ευκαιρία στην Εθνική. Με την συνεργασία της ΕΠΟ και του Καραγκούνη, φτιάξαμε μία τεχνική ομάδα με πείρα, με επαγγελματική πείρα. Όπως είναι ο Κωστένογλου... Θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Δουλεύουμε πολύ και θα συνεχίσουμε, για να μην κάνουμε λάθη. Ξέρουμε τι περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μία καινούργια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2002 και το 2004. Όχι μόνο με τις νίκες, αλλά και με την παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι ιστορική στιγμή, καθώς, αν χάσουμε τη θέση για τη Γαλλία, θα είναι ένα βήμα πίσω. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύουμε όλοι την Ελλάδα, τους παίκτες και την συνεργασία που θα έχουμε. Θέλουμε κοντά τους δημοσιογράφους και τον κόσμο, για να του δώσουμε μεγάλη χαρά. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Σέρχιο Μαρκαριάν:

Το αν έχει κάποιο ''μαγικό ραβδί'', δεδομένης της επιτυχίας του στην Εθνική Περού: «Στη βαλίτσα μου δεν υπάρχει μαγεία, υπάρχουν μόνο ρούχα. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι αλλά μόνο δουλειά. Για εμένα είναι ένα μεγάλο βάρος αυτό με το ''μαγικό ραβδάκι''. Από την Εθνική Περού το έλεγαν. Δεν υπάρχει αυτό, υπάρχει μόνο δουλειά. Το θέμα είναι να έχουμε μία ενωμένη ομάδα, από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες. Εκεί υπάρχει η μαγεία: να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα».

Το πώς μπορεί να διορθώσει τα λάθη που έγιναν: «Το καλό ποδόσφαιρο είναι καλή άμυνα και καλή επίθεση. Το στιλ τώρα είναι άλλο πράγμα. Άλλο στιλ η Μπαρτσελόνα, άλλο η Μπάγερν. Δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που να εντυπωσιάζουν τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε αυτά που χρειαζόμαστε. Να μην κάνουμε δηλαδή λάθη στην άμυνα και να μπορούμε να δημιουργούμε φάσεις. Δεν μπορώ να πω οτι θα κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια από τους παίκτες θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Ουγγαρία είναι τελικός».

Ποια θα είναι η ''βάση'' παικτών που θα στηριχτεί: «Δεν θα κάνω αλλαγές. Είναι δύσκολη στιγμή και θα πρέπει να παίξουν αυτοί που έπαιζαν πριν και που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει τύχη. Θα κάνω κάποιες αλλαγές, όχι μεγάλες. Δεν θα αλλάξω την ομάδα αλλά τη λειτουργία».

Τις αγωνιστικές επιλογές του και το ενδιαφέρον του για την Εθνική: «Για μένα όλοι έχουν την πόρτα της Εθνικής ανοιχτή. Η πρώτη πληροφορία για το ενδιαφέρον της Εθνικής ήρθε πριν από δύο μήνες, όταν ένας δημοσιογράφος από την Ουρουγουάη μου έδειξε ένα ρεπορτάζ του FOX. Από εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν την Ελλάδα. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα αυτό το ενδιαφέρον. Μέχρι να έρθω έβλεπα παίκτες έξω από την Ελλάδα. Τώρα βλέπω μέσα από την Ελλάδα. Σκέφτομαι μία άλλη στρατηγική, αλλά ακόμα είναι νωρίς».

Το αν θεωρεί ρίσκο την ανάληψη της ελληνικής ομάδας: «Ναι, υπάρχει μεγάλο ρίσκο, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν μού έδωσαν καμία ομάδα που να ήταν σίγουρο ότι θα κερδίσει. Πάντα μου έδιναν... ''φωτιά''. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει κάτι. Ποτέ δεν μου έδωσαν εύκολη ομάδα, χωρίς πίεση. Και στην Ελλάδα πάντα τα ίδια. Δεν είμαι προπονητής με τύχη».

Το ενδεχόμενο επισ��ροφής του Κατσουράνη: «Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Η δουλειά του προπονητή είναι να δημιουργήσει νέους παίκτες, να βελτιώσει αυτούς που έχει ήδη, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η ομαδική λειτουργία. Τα παιδιά έχουν πείρα, είναι έξυπνοι και θα τα καταλαβαίνουν όλα, όμως δεν μπορούμε να τους προπονήσουμε δυνατά. Θα προέρχονται από παιχνίδια, θα έχουμε ταξίδι και στο τέλος της εβδομάδας θα ακολουθεί το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Όπως βλέπω όμως την ποιότητα των παικτών που παίζουν έξω, αλλά και μερικών εδώ, μπορούμε».

Τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν είναι δουλειά μου, αλλά με πονάει το να μην μπορούμε να δούμε ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να προσέ��ουμε τη συμπεριφορά μας και να μην κάνουμε λάθη. Το καλύτερο ήταν να παίζαμε για να δούμε παίκτες, αλλά έχουμε δύο παιχνίδια ακόμη. Μας κάνει ζημιά. Χάσαμε την ευκαιρία να δούμε άλλη μία φορά παίκτες».

Τέλος, ο κ. Γκιρτζίκης είπε: «Αναθέσαμε την ευθύνη της Εθνικής σε έναν προπονητή με πνεύμα νικητή που καλύπτει τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Γιώργος Καραγκούνης. Από τις πρώτες επαφές κατάλαβα ότι είναι οργανωτικός, συνεργατικός, εργατικός και νικητής. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα δουλεύει με τους συνεργάτες του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Βουδαπέστη (...) Ό,τι είναι να συμβεί στα προκριματικά θα το ζήσουμε όλοι μαζί. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την τύχη μας με μόχθο και πειθαρχία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top