Αλαφούζος στην απολογία του ΠΑΟ: «Θεωρώ ότι ο κ. Μαρινάκης είναι αυτουργός»

Για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Αλαφούζος στην απολογία του ΠΑΟ: «Θεωρώ ότι ο κ. Μαρινάκης είναι αυτουργός»

Παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου, απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός στην Πειθαρχική Επιτροπή της SuperLeague για τα όσα έγιναν την Κυριακή στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επέρριψε ευθύνες στον Ολυμπιακό και στα μέλη της αποστολής που βρέθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς δεν άκουσαν τις συστάσεις των εμπλεκόμενων πλευρών να παραμείνουν στο μπουθ.

O πρόεδρος των «πρασίνων» είπε: «Ανησύχησα όταν έμαθα ότι θα έρθει ο κ. Μαρινάκης γιατί η κόντρα με τους οπαδούς είναι μεγάλη. Σχεδιάσαμε έναν τρόπο να πάει σε ένα μπουθ ώστε να είναι ασφαλής και αυτό συμφωνήθηκε και με την αστυνομία. Καλά-καλά δεν θα βλέπαμε τον κ. Μαρινάκη. Το πρωί ενημερώθηκα ότι ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε πρόθεση να καθίσει στον πάγκο της ομάδα.


Μίλησα τηλεφωνικά με τον υπουργό και τον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου και τους είπα ότι δεν γίνεται να γίνει ο αγώνας αν καθίσει στον πάγκο. Και οι δύο μου είπαν ότι κατανοούν απόλυτα τη θέση μας και ότι προτίθεμαι να μη γίνει το παιχνίδι αν είναι να έρθει έτσι. Οι εισηγήσεις μας δεν εισακούστηκαν και ο κ. Αρκουμάνης έκανε σοβαρότατες παραλείψεις. Του είπα ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες. Τελικά ξεκίνησε ο αγώνας παρά τη θέληση μας. Δεν τηρήθηκε το σχέδιο να παρέχουμε ασφάλεια και η αστυνομία επέτρεψε στον κ. Μαρινάκη να κάνει βόλτες στο γήπεδο. Οι εκπρόσωποι του ΟΣΦΠ ήταν κανονισμένο να καθίσουν στο μπουθ. Θεωρώ ότι υπήρξε πρόθεση να γίνουν τα επεισόδια από την πλευρά του Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός είχε στείλει τη λίστα με τα δέκα ονόματα που θα καθόντουσαν στο μπουθ μέσα σε αυτά και κ. Μαρινάκης. Στη σύσκεψη της Κυριακής εκφράστηκε η αντίθεση μας. Κατά παράβαση των μέτρων τάξης. Φέρανε λίστα από τα γραφεία τους ηλεκτρονικά γραμμένη στο φύλλο αγώνα.

Στις 17:58 ο κ. Μαρινάκης μπαίνει μέσα και κάνει βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό προκάλεσε μια αντίδραση. Απαράδεκτη και κατακριτέα. Αλλά αυτό το γνωρίζαμε από πριν. Ο κ. Μαρινάκης ήθελε να δει το ντέρμπι από τον πάγκο, κάτι το οποίο αρνήθηκε η αστυνομία. Έγινε προσπάθεια να αλλάξει άποψη ο κ. Μαρινάκης και η αποστολή. Έγινε σύσκεψη παρουσία στο γραφείο των διαιτ��τών πριν από τον αγώνα και εκφράστηκε η άποψη από όλους να μην πάει στον πάγκο. Παρόλα αυτά δεν εφαρμόστηκε τίποτα και τον είδαμε να κάνει βόλτες».

Για το περιστατικό με τον Βίτορ Περέιρα, υποστήριξε: «Υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος τον κρατούσε άνθρωπος της ασφάλειας. Είναι δυνατόν ένας προπονητής να μπαίνει σε τέτοια αντιπαράθεση με έξαλλους φιλάθλους; Εάν μια οποιαδήποτε αρχή μας είχε πει ότι ο κ. Μαρινάκης έχει πρόθεση να καθίσει και να κάνει βόλτες στον αγωνιστικό χώρο θα προβλέπαμε να υπάρχουν κενές κερκίδες και οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν.

Θεωρώ ότι ο κ. Μαρινάκης είναι αυτουργός. Η Αστυνομία δεν έκανε ούτε μια σύλληψη. Υπήρχαν παραβατικές συμπεριφορές και δεν έγινε καμία σύλληψη. Είχαμε στείλει επιστολή την ημέρα του αγώνα και δεν λάβαμε απάντηση στην αστυνομία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα τάξης. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από την Πέμπτη. Δεν δικαιολογούμε κανέναν. Όσα έγιναν είναι κατακριτέα. Δεν ευνοεί τον Παναθηναϊκό η διακοπή αλλά άλλους, που δεν έχουν ανάσες και δεν αντέχουν… Και η διακοπή δεν έγινε για τα γεγονότα της Κυριακής, αλλά για αυτά του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top