Κοντονής: Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Αλέξη Τσίπρα

​Αυστηρό μήνυμα ότι «οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει» έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών για να κριθεί αν θα αναβληθούν οι αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων εκ νέου.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη. Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία μας προσβάλλουν όλους και προσβάλλουν και τον πολιτισμό μας, είναι οριστική.» σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε «Απευθυνόμαστε προς όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα του Αθλητισμού και ��διαίτερα του ποδοσφαίρου ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη, δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα ήδη έχει εξαγγείλει. Απευθυνόμαστε σε όλους και λέμε ότι επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού είναι αδιανόητα να τα ανεχτούμε γιατί στρέφονται κατά του Αθλητισμού και κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στον Αθλητισμό.»

«Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λ. Αλεξάνδρας και όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα» ανέφερε εν συνεχεία ο κ. Κοντονής προσθέτοντας ότι «είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες και το ��λεκτρονικό εισιτήριο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα αναληφθούν όλα εκείνα τα νομοθετικό μέτρα για την καταπολέμηση της βίας. «Το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης είναι απολύτως σαθρό σχεδόν ανύπαρκτο» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα αναληφθούν «νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λύνουν το πρόβλημα δια παντός».

Επιπλέον, κάλεσε σε «ενεργητική συμπαράσταση όλων όσων διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση».

«Ζητάμε να δρομολογηθούν εξελίξεις, για παράδειγμα το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα έχει ολοκληρωθεί αλλά αν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες θα το δεχτούμε. Αναμένουμε και για τη μεθεπόμενη Κυριακή τις εισηγήσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η παρέμβαση γίνεται δυνάμει αυτών των εισηγήσεων άνευ των οποίων το κράτος δεν μπορεί να επέμβει» σχολίασε.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «δεν πιστεύω στις αυτοκριτικές και τις αυτοκαθάρσεις όταν συνδυάζεται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν σκοπό το κέρδος. Όμως όλοι πρέπει να δίνουμε σημασία στους νόμους. Οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top