Κινδυνεύει με τιμωρία ο Μπαλοτέλι εξαιτίας ενός ρατσιστικού post στο Instagram

Προσπάθησε να τα "μαζέψει" στο Twitter

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε δει τον Μάριο Μπαλοτέλι να πέφτει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς.


Αυτή τη φορά όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού ο επιθετικός της Λίβερπουλ κινδυνεύει με τιμωρία πέντε αγωνιστικών αν η Ομοσπονδία αποφασίσει να του επιβάλει την ελαφρύτερη ποινή για θέματα ρατσισμού.

Η περιπέτεια για τον Μπαλοτέλι ξεκίνησε όταν ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία στου Super Mario γράφοντας: «Μην είστε ρατσιστές – να είστε σαν τον Μάριο. Είναι ένας Ιταλός υδραυλικός, που δημιουργήθηκε από Γιαπωνέζους, μιλάει αγγλικά και μοιάζει με Μεξικανό».

Στο κάτω μέρος της εικόνας υπήρχαν οι φράσεις: «... π@@@ σαν μαύρος και αρπάζει τα κέρματα σαν Εβραίος».

Το συγκεκριμένο post προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και λίγο αργότερα ο διάσημος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να τα μαζέψει γράφοντας στο Twitter: «Η μητέρα μου είναι Εβραία, λοιπόν σκάστε όλοι παρακαλώ».




Ο επικεφαλής του Εβραϊκού Συμβουλίου Σάιμον Τζόνσον ζήτησε την παρέμβαση της Ομοσπονδίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού, όπου και αν αυτή εμφανίζεται. Ζητούμε από την Ομοσπονδία να ερευνήσει αυτό το προσβλητικό post στα κοινωνικά δίκτυα και ��ν χρειάζεται να αναλάβει δράση. Αρκεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του ρατσισμού στα γήπεδα».