Χειροπέδες σε γνωστό αθλητή του στίβου: Εκβίαζε φοιτήτριες με κλεμμένες φωτογραφίες και βίντεο

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να τις προωθούσε σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου

Χειροπέδες σε γνωστό αθλητή του στίβου: Εκβίαζε φοιτήτριες με κλεμμένες φωτογραφίες και βίντεο

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στον χώρο του αθλητισμού, η είδηση ότι γνωστός αθλητής του στίβου συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (12/11), σε περιοχή της Αθήνας από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 28χρονος άνδρας κατηγορείται ότι εγκαθιστούσε παράνομο λογισμικό σε υπολογιστές ανυποψίαστων φοιτητριών και έκλεβε φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές τους στιγμές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ηλεκτρονικές επικοινωνίες με 116 φοιτήτριες και κάποια από τα θύματά του τον έχουν ήδη μηνύσει. Σε 100 περιπτώσεις μάλιστα ομολόγησε την πράξη του.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του εντοπίστηκαν 7 σκληροί δίσκοι με περίπου 140.000 φωτογραφίες, για τις οποίες γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τις έχει αναρτήσει σε ηλεκτρονικές σελίδες και μάλιστα, εάν του έχει καταβληθεί αντίτιμο.

Ο αθλητής από τον Μάιο του 2013 εμφανιζόταν με διαφορετικά προφίλ στο facebook λέγοντας οτι κάνει μια εργασία για το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Με αυτόν τον τρόπο έπειθε τις φοιτήτριες να κάνει έναν έλεγχο στους υπολογιστές τους για τυχόν ιούς.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο �� συλληφθείς να προωθούσε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top