Απεβίωσε ο Σουηδός διεθνής Κλας Ίνγκεσον

«Χτυπημένος» από τον καρκίνο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών άφησε ο πρώην προπονητής της Έλφσμποργκ και διεθνής με την Εθνική ομάδα Κλας Ίνγκεσον, «χτυπημένος» από τον καρκίνο.

«Η Έλφσμποργκ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι σήμερα το πρωί απεβίωσε ο Κλας Ίνγκεσον. Οι σκέψεις μας βρίσκονται πρωτίστως στη σύζυγο και τα παιδιά του, που βρίσκονταν μαζί του μέχρι το τέλος στο σπίτι τους στο Όντεσογκ» αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της σουηδικής ομάδας.


Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Ίνγκεσον φόρεσε τη φανέλα αρκετών ομάδων, όπως της Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην Αγγλία και των Μπολόνια, Μπάρι, Λέτσε στην Ιταλία.

Ο Ίνγκεσον διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα το 2009. Άρχισε θεραπείες και μπόρεσε να αναλάβει την ομάδα U-21 της Έλφσμποργκ τον Οκτώβριο του 2010, ενώ ��ναβαθμίστηκε σε προπονητή της ανδρικής ομάδας τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η προπονητική καριέρα του διακόπηκε από την επανεμφάνιση του καρκίνου, αφού αν και παρέμεινε για ένα μικρό διάστημα στους πάγκους, σε καροτσάκι, αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος της περασμένης περιόδου.