Εξελίξεις στην υπόθεση Πιστόριους: Η Εισαγγελία θα ασκήσει έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε

Διχάζει η δικαστική απόφαση

Εξελίξεις στην υπόθεση Πιστόριους: Η Εισαγγελία θα ασκήσει έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε

Μία νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους έρχεται να προσθέσει η έφεση που θα ασκήσει η νοτιοαφρικανική Εθνική Εισαγγελική Αρχή κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Πρετόρια για την υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα έπεσαν οι τίτλοι τέλους της πολύκροτης δίκης του Παραολυμπιονίκη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και αναμένεται να εκτίσει δέκα μήνες της ποινής του στη φυλακή και το υπόλοιπο διάστημα σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά την ετυμηγορία, αρκετοί ποινικολόγοι είχαν εκπλαγεί για το συμπέρασμα της δικαστού, σύμφωνα με την οποία ο Πιστόριους δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι θα αφαιρούσε τη ζωή ενός ανθρώπου όταν «άνοιγε πυρ».

Ο εκπρόσωπος της Ε��σαγγελίας Νάθι Μνκούμπε ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα μέσω twitter ότι πρόκειται να υποβληθεί αίτηση έφεσης στο δικαστήριο.

«Στην ετυμηγορία για τον Όσκαρ Πιστόριους, η Εθνική Εισαγγελική Αρχή θα ασκήσει έφεση τόσο εναντίον της καταδίκης όσο και εναντίον της ποινής» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πατέρα και της μητέρας του αδικοχαμένου μοντέλου, οι οποίοι εξέφρασαν ικανοποίηση για την ποινή που επιβλήθηκε στον δολοφόνο του παιδιού τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top