Με κλάματα και απειλές η πρώτη νύχτα του Πιστόριους στο κελί!

Τι κανόνες πρέπει να ακολουθεί

Με κλάματα και απειλές η πρώτη νύχτα του Πιστόριους στο κελί!

Κλαίγοντας μέχρι να τον πάρει ο ύπνος πέρασε την πρώτη του νύχτα πίσω από τα κάγκελα ο Όσκαρ Πιστόριους, την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ποινή – χάδι που του επιβλήθηκε για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.

«Μπορούσαμε να τον ακούμε. Λίγο αφού έκλεισε η πόρτα, ξέσπασε σε κλάματα. Νομίζω πως σταμάτησε όταν τον πήρε ο ύπνος», είπε πηγή από τις φυλακές «Κγκόσι Μαμπούρου», μια από τις πιο σκληρές της Νότιας Αφρικής, στην οποία μεταφέρθηκε ο 27χρονος Παραολυμπιονίκης.

Kgosi-Mampuru.jpg

Οι αστυνομικοί του πήραν τα προσωπικά του αντικείμενα, του έδωσαν την πορτοκαλί στολή, σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρι, οδοντόκρεμα και τον οδήγησαν στο κελί του.

Λόγω της αναπηρίας, το κελί του Πιστόριους βρίσκεται στην «Ομάδα Β» των φυλακών, που σημαίνει πως έχει δικαίωμα να δέχεται επισκέψεις αλλά χωρίς σωματική επαφή, στο κελί του μπορεί να έχει κάποιες φωτογραφίες και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 45 επισκέψεις τον χρόνο. Μάλιστα, οι πρώτοι που τον επισκέφθηκαν ήταν ο εφημέριος και ο ψυχολόγος της φυλακής.

1413991767225_wps_3_epa04456394_Prison_offici.jpg

Παράλληλα, βρίσκεται σε 36ωρη παρακολούθηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που επιτηρούν τους συνολικά 7.217 κρατούμενους, οι περισσότεροι μέλη συμμοριών, καταδικασμένοι για δολοφονίες και εμπόριο ναρκωτικών.

Μετά από τους πρώτους έξι μήνες και αφού αποδείξει ότι συνεργάζεται με το προσωπικό των φυλακών, ο Παραολυμπιονίκης θα μεταφεθεί στην «Ομάδα Α», όπου θα έχει δικαίωμα για περισσότερες επισκέψεις, θα μπορεί να πίνει κόκα κόλα και να τρώει σοκολάτα!

Kgosi-Mumpuru-II-Management-Centre (1).jpg

Ήδη, πάντως, ο Πιστόρ��ους έχει έναν «εχθρό» πίσω από της φυλακής τα σίδερα: ο λόγος για τον Χαλίλ Σουμπτζέ, γνωστό με το παρατσούκλι «Στρατηγός», αρχηγό συμμορίας, που έχει απειλήσει πως δεν θα ανεχθεί ο αθλητής να έχει ευνοϊκή μεταχείριση λόγω της διασημότητάς του!

Θυμίζουμε πως ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση, αλλά ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος σε μόλις δέκα μήνες. Στο μεταξύ, οι γονείς της αδικοχαμένης καλλονής δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο, έχουν «φουντώσει» οι κατηγορίες, πως ο Παραολυμπιονίκης έχει εξασφαλίσει την εύνοιά τους δίνοντάς τους ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό κάθε μήνα…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top