Αλλάζει εκ βάθρων το ποδόσφαιρο ο Πλατινί: Οι νέοι κανόνες που προτείνει

Τι είναι η "λευκή κάρτα"

Αλλάζει εκ βάθρων το ποδόσφαιρο ο Πλατινί: Οι νέοι κανόνες που προτείνει

Σαρωτικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο προτείνει ο Μισέλ Πλατινί μέσα από το νέο του βιβλίου με τίτλο: «Μιλάμε για ποδόσφαιρο».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της UEFA εισηγήθηκε την θέσπιση της «λευκής κάρτας», η οποία θα αφορά αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται στον διαιτητή και η ποινή της θα ισοδυναμεί με δεκάλεπτη αποβολή των παικτών από τον αγωνιστικό χώρο.

«Για να καταπολεμήσουμε την υπάρχουσα μανία των ποδοσφαιριστών να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών, η οποία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας, προτείνω τη δημιουργία μίας λευκής κάρτας, η οποία θα σημαίνει μία προσωρινή αποβολή δέκα λεπτών και παραμονή του τιμωρημένου στον πάγκο. Μην μπερδέψουμε αυτή τη μέθοδο με την κίτρινη κάρτα, η οποία απευθύνεται στα φάουλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεσή του να προτείνει την αύξηση των αλλαγών ανά παιχνίδι, από τρεις σε πέντε για κάθε ομάδα.

«Να μπορούν να κάνουν δύο αλλαγές στο ημίχρονο, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα των τριών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το παιχνίδι έτσι δε θα πλήττεται από το μειονέκτημα των διακοπών, αλλά θα υφίσταται κάποιες μετατροπές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top