Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η ποινή του Πιστόριους- 10 χρόνια φυλακή πρότεινε ο Εισαγγελέας

Ποιος απειλεί να «βγάλει από την μέση» τον Όσκαρ;

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η ποινή του Πιστόριους- 10 χρόνια φυλακή πρότεινε ο Εισαγγελέας

Η ερχόμενη Τρίτη (21/10) είναι κρίσιμη για τον Όσκαρ Πιστόριους, καθώς θα ανακοινωθεί η ποινή του για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, στις 13 Φεβρουαρίου του 2013.

P2.jpg
Οι Eισαγγελικές Αρχές της Νοτίου Αφρικής ζήτησαν ο Παραολυμπιονίκης να περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

P1.jpg
Από την άλλη πλευρά, η υπεράσπιση του αθλητή ζήτησε ποινή κοινωφελούς εργασίας, τονίζοντας πως μετά από επτά μήνες δικαστικής διαμάχης ο Πιστόριους είναι «χρεοκοπημένος» και «κομματιασμένος».

Η πρόταση της υπεράσπισης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εισαγγελέων, οι οποίοι χαρακτήρισαν την ιδέα της κοινωφελούς εργασίας «σοκαριστικά δυσανάλογη» με το έγκλημα που διαπράχθηκε.

P3.jpg

Ποιος απειλεί να «βγάλει από την μέση» τον Όσκαρ;

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Πιστόριους δήλωσε στο δικαστήριο πως η ζωή του αθλητή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων αναφέρουν πως 26χρονος φυλακισμένος, που είναι επικεφαλής συμμορίας της φυλακής και φέρει το παρατσούκλι «Στρατηγός», έχει απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει αν μπει στην φυλακή.

Ωστόσο, η ξαδέρφη του αδικοχαμένου μοντέλου Κιμ Μάρτιν, κατέθεσε ότι η οικογένεια Στέενκαμπ δεν ζητά εκδίκηση, αλλά «επαρκή τιμωρία», για τον Όσκαρ Πιστόριους, του οποίου η απολογία δεν ήταν «ειλικρινής».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Επίτροπος των σωφρονιστικών ιδρυμάτων στη Νότιο Αφρική, υποστήριξε ότι οι φυλακές στη χώρα μπορούν να … δεχτούν τρόφιμους στην κατάσταση του Παραολυμπιονίκη στην ειδική πτέρυγα ��ου νοσοκομείου τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top