ΣΑΛΟΣ με ποδοσφαιριστή: Μπλεγμένος σε κύκλωμα που έκλεβε χρήματα από λογαριασμούς νεκρών!

Αναζητείται ένας 42χρονος, που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο

Μπλεγμένος σε εγκληματική σπείρα φέρεται πως είναι παλαίμαχος 46χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής! Μάλιστα οι άνδρες της αστυνομίας τον συνέλαβαν την Τρίτη μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο Π. Φάληρο και στην Αθήνα. Μαζί με εκείνον χειροπέδες φόρεσαν και δυο ακόμη Έλληνες (ένας άνδρας 66 ετών και μία 47χρονη συμβολαιογράφος), ενώ αναζητείται ένας 42χρονος, που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Η σπείρα διέπραττε απάτες «σηκώνοντας» χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς… νεκρών

Πλαστογραφούσε πιστοποιητικά (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.α.) θανόντων, δικαιούχων εν ζωή τραπεζικών λογαριασμών, με μεγάλα χρηματικά ποσά με σκοπό να προχωρήσουν στην ανάληψή τους αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μάλιστα μετά από καταγγελία που έγινε διαπιστώθηκε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου του 2014, ο 66χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον 42χρονο συνεργό του, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με «εντολείς» δύο Έλληνες οι οποίοι είχαν πεθάνει από τον Ιούλιο του 2014, επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο «εντολείς».

Μετά από λίγε�� ημέρες και συγκεκριμένα στις 7/10, ο 66χρονος πήγε στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του.

Βέβαια τότε «την πάτησε» αφού έπειτα από την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μαζί με την 47χρονη τον περίμεναν έξω από την τράπεζα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε βάρος της συλληφθείσας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών.