Τα «μάζεψε» για τον ρατσισμό ο πρόεδρος της FIFA

Δεν παραιτείται παρά τις πιέσεις

Τα «μάζεψε» για τον ρατσισμό ο πρόεδρος της FIFA

Συγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, μετά τον σάλο που προκάλεσε το σχόλιό του ότι ο ρατσιμός στα γήπεδα οφείλεται στην ένταση της στιγμής. Ωστόσο, τόνισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως ζήτησαν εκπρόσωποι του αθλητισμού και της πολιτικής.

«Από τη στιγμή που έχω κάνει κάτι το οποίο δεν είναι απόλυτα σωστό, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από τις δηλώσεις μου», ανέφερε σε συνέντευξή του στο BBC, ο 75χρονος Ελβετός.

Παράλληλα, ο κ. Μπλάτερ απάντησε και σε όσους ζήτησαν να παραιτηθεί, μεταξύ των οποίων οι Τόνι Μπλερ και Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Δεν μπορώ να παραιτηθώ. Γιατί να το κάνω; Το να φύγω θα ήταν απολύτως άδικο και δεν θα ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου, γιατί έχω μάθει να παλεύω και να είμαι γεμάτος ενέργεια».

Ο πρόεδρος της FIFA άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία, λέγοντας το βράδυ της Τετάρτης: «δεν υπάρχει ρατσισμός μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Δεν το πιστεύω αυτό. Προφανώς και στη διάρκεια του αγώνα και θα υπάρξουν αντεγκλήσεις μεταξύ κάποιων, αλλά πρέπει να λειτουργούν όλοι με τη λογική ότι: εντάξει αγώνας είναι. Μία χειραψία στο τέλος του ματς είναι αρκετή. Βρισκόμαστε σε ανοιχτή μάχη με τον ρατσισμό και κάθε μέρα επαγρυπνούμε για την καταπολέμησή του. Όλοι το γνωρίζουν αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top