Ο Μπεργκ οδηγεί το τριφύλλι στους ομίλους! Με 4-1 νίκησε ο ΠΑΟ τη Μίντιλαντ

2-0 ο Αστέρας τη Μακάμπι στην Τρίπολη, ήττα του ΠΑΟΚ στην Μολδαβία

Ο Μπεργκ οδηγεί το τριφύλλι στους ομίλους! Με 4-1 νίκησε ο ΠΑΟ τη Μίντιλαντ

​Με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπέργκ που σημείωσε τα πρώτα του ευρωπαϊκά γκολ με την πράσινη φανέλα, πετ��χαίνοντας μάλιστα χατ τρικ σε ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 της Μίντιλαντ στη Λεωφόρο και βρίσκεται με το ένα πόδι στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο αγώνας δεν άρχισε πάντως με τους καλύτερους οιωνούς για το τριφύλλι αφού οι Δανοί κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάουριντσεν στο 13'.

Παρά την αρχική ψυχρολουσία η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αντέδρασε και επτά λεπτά αργότερα ο Καρέλης κέρδισε πέναλτι και ο Μπεργκ που ανέλαβε την εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1. Στο 24' ο Σουηδός επιθετικός σκόραρε ξανά μετά από πάσα του Καρέλη και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε για τρίτη φορά τον δρόμο για τα δίχτυα μετά από πάσα του Τριανταφυλλόπουλου για να κάνει το 3-1. Στο 58' οι Δανοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σβιατσένκο με δεύτερη κίτρινη (είδε την πρώτη στην φάση του πέναλτι), ενώ το τελικό 4-1 έκανε με αυτογκόλ ο Λάουριντσεν στο 89' μετά από σουτ του Νάνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (77’ λ.τ. Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (66’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ. ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χόγκαρντ, Πούλσεν, Ράσμουσεν (23’ λ.τ. Ονουάτσου, 84’ Γιάνσεν), Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκα, Μπάνγκααρντ, Σίστο, Χασάν (59’ Λάρσεν), Ουζουτσούκου, Ιγκμπούν.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ: 2-0

Ένας... Ευρωπαίος Αστέρας, νίκησε με 2-0 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Τρίπολη και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ.

Ένα γκολ του Μάτσα στο 29' και ένα δεύτερο στο ξεκίνημα της επανάληψης (47') με τον Ζησόπουλο ήταν αρκετά για να διαμορφώσουν το 2-0 για τους Αρκάδες, που είναι έτοιμοι να κάνουν την παρθενική τους παρουσία στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι (87' Τιέ Μπι), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ρόλε (70' Σανκαρέ), Μουνάφο, Μάτσα (80' Μπαράλες), Ντε Μπλάσις. ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πάμπλο, Γιεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Σπουνγκίν, Άλμπερμαν, Ιγκιέμπορ, Ραντί (87' Λουγκάσι), Μπεν Μπασάτ (66' Πρίτσα), Ζάχαβι, Μίκχα (76' Μπεν Χαΐμ).

ΠΑΟΚ-ΖΙΜΠΡΟΥ: 1-0

Ο ΠΑΟΚ αντίθετα από τους άλλους δύο εκπροσώπους μας στο Γιουρόπα Λιγκ ηττήθηκε από την Ζίμπρου στη Μολδαβία με 1-0 και η πρόκριση θα κριθεί πλέον στη ρεβάνς της Τούμπας, με τους Μολδαβούς να έχουν το προβάδισμα.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπουργκίου στο 80'.
Ζίμπρου: Ρούσου, Εργάν, Πάβλιουτσεκ, Μπουργκίου, Τζάρνταν, Βρεμέα, Κλίμοβιτς, Σπατάρου (61΄ Βισνάκοφς) Αμανί (69' Αλεξέεφ), Κεπτίνε (82΄ Ντιαλό) Γκρόσου ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (79΄ Σπυρόπουλος) Ρατς, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης (67΄ Μάρτενς), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης, Μακ (66΄ Περέιρα), Αθανασιάδης.

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 28 Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top