Δίκη Πιστόριους: Οι κραυγές της Ρίβα έφταναν την ισχύ του ήχου ενός αεροπλάνου

Τι κατέθεσε καθηγητής ακουστικής

Δίκη Πιστόριους: Οι κραυγές της Ρίβα έφταναν  την ισχύ του ήχου ενός αεροπλάνου
Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ συνεχίστηκε και σήμερα.

Όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, η δίκη είχε διακοπή για έναν μήνα, λόγω αξιολόγησης από ειδικούς σε ψυχιατρικά θέματα.

Σήμερα λοιπόν, κατέθεσαν για την υπόθεση ο καθηγητής ακουστικής Ίβαν Λιν και ο μάνατζερ του παραολυμπιονίκη Πέτρους Βαν Ζυλ.

Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή ακουστικής οι κραυγές του μοντέλου τη νύχτα της δολοφονίας έφταναν την ισχύ του ήχου που κάνει ένα αεροπλάνο.

Στο συγκεκριμένο συμπέρασμα καταλήγουν σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει οι τέσσερις διαφορετικοί μάρτυρες, όλοι γείτονες του Όσκαρ Πιστόριους, τα σπίτια των οποίων όμως βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από τη βίλα του Παραολυμπιονίκη, και υποστηρίζουν πως το μοντέλο ούρλιαξε λίγο πριν την πυροβολήσει.

Από την πλευρά του ο αθλητής δεν ούρλιαξε πριν την πυροβολήσει, ενώ οι ιατροδικαστές είπαν πως αποκλείεται να μπορούσε να ουρλιάξει αφού δέχτηκε τους πυροβολισμούς.

Οι δικαστές ζήτησαν να καταθέσει ο Ίβαν Λιν, προκειμένου να ξεκαθαρίσει εάν οι γείτονες τα σπίτια των οποίων είναι πολύ μακριά από αυτό του Όσκαρ Πιστόριους, θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν αν το ουρλιαχτό προερχόταν από άνδρα ή από γυναίκα.

Σε ότι αφορά την κατάθεση του μάνατζερ του παραολυμπιονίκη, υπογράμμισε ότι ο πελάτης του είχε εμμονή με την ασφάλεια και η σχέση του με την Στέενκαμπ ήταν πολύ τρυφερή και όχι επιθετική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top