Γείτονας Πιστόριους : «Ούρλιαζε, φώναζε και προσευχόταν όταν σκότωσε τη Ρίβα»

ΔΕΙΤΕ τι λέει ο άνθρωπος που έφτασε ΠΡΩΤΟΣ στον τόπο του εγκλήματος

​Ξεκίνησε ξανά η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, δυο εβδομάδες μετά τη διακοπή της.

Ως μάρτυρας, κλήθηκε να καταθέσει ο Γιόχαν Στάντερ, γείτονας του 26χρονου Παραολυμπιονίκη, και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Γιόχαν, περιέγραψε στο δικαστήριο τις πρώτες στιγμές μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Ρίβα στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, λέγοντας πως ο Πιστόριους του τηλεφώνησε στις 03:18 συντετριμμένος:

«Πυροβόλησα την Ρίβα. Την πέρασα για διαρρήκτη. Σε παρακαλώ έλα γρήγορα» ήταν τα πρώτα λόγια που υποστηρίζει ο μάρτυρας ότι του είπε ο Παραολυμπιονίκης, και προσθέτει ότι «μπόρεσα να διακρίνω ότι η Ρίβα έφερε τραύμα στο κεφάλι. Εκείνος ήταν συντετριμμένος. Ούρλιαζε, έκλαιγε, προσευχόταν. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο», καταλήγει ο Γιόχαν Στάντερ.

Όλη αυτή την ώρα, ο Όσκαρ Πιστόριους τον άκουγε προσεχτικά, με ένα στυλό στο χέρι, φρεσκοκουρεμένος και φορώντας ένα μαύρο κοστούμι και γραβάτα ίδιου χρώματος.

Η κατηγορούσα αρχή πάντως, ακούγοντας τα παραπάνω προσπάθησε να τεκμηριώσει ότι ο παραολυμπιονίκης συμπεριφέρεται με παράτολμο τρόπο και υποστήριξε ότι ένας λογικός άνθρωπος θα ήλεγχε πριν πυροβολήσει έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου.