Γ. Γεωργιάδης: «Πιστεύουμε στην ομάδα μας, ελπίζουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο»

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Γεωργιάδης έχει μεγάλη εμπειρία από τελικούς ως παίκτης και πλέον θα πάρει γεύση και ως προπονητής. Το πώς το αντιμετωπίζει το ανέλυσε στη συνέντευξη Τύπου στην οποία έδειξε ξεκάθαρα τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ το να στεφτεί Κυπελλούχος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε: "Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αυτές οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε έναν τελικό μετά από 37 χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου απάντησε τα εξής:

Για το πόσο μακριά μοιάζει το τρόπαιο:

"Ελπίζω να είμαστε εμείς που θα το πάρουμε μαζί μας. Δεν είναι καθόλου μακριά. Αύριο στις 8 το βράδυ αρχίζει ο αγώνας και τελειώνει στις 22.00".

Για τη δήλωση του Αναστασίου ότι θα ήθελε να παίξουν και οι τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ κι αν οι ίδιος ετοιμάζει εκπλήξεις:

"Εκπλήξεις δεν υπάρχουν, καθώς είμαστε προς το τέλος της σεζόν και δεν μπορούμε να κρύψουμε κάτι. Και εγώ θα ήθελα να παίζουν και οι τρεις, αλλά έχουμε τους παίκτες να καλύψουμε τα κενά".

Για το αν είναι σημαντικό να διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ το ρυθμό και να επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να βγάλει την ταχύτητά του:

"Πριν από τα παιχνίδια όλοι κάνουμε σκέψεις. Όταν, όμως, ξεκινάει ένα παιχνίδι όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν. Παίζουν πάντα ρόλο οι λεπτομέρειες".

Για το γεγονός ότι παραμονές του τελικού δεν γίνεται λόγος για τη διαιτησία: "Δεν ανησυχώ για τη διαιτησία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να έχουν θάρρος και στο τέλος να μην έχει κανείς παράπονο".

Για το γεγονός ότι ο ίδιος γνωρίζει από τελικούς και από μεγάλα ματς. Το τι θα παίξει ρόλο στην απόφασή του:

"Όλα παίζουν το ρόλο τους. Η τύχη, οι κρίσιμες στιγμές,ακόμη και τα επιθετικά τρικ του αντιπάλου και το δικό μας αμυντικό πλάνο. Ας ελπίσουμε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να πάρουμε το τρόπαιο".

Για το αν η κατάκτηση του τροπαίου σφραγίζει τη νέα εποχή ανάπτυξης στην οποία έχει μπει ο ΠΑΟΚ:

"Είμαστε μία ομάδα μεγάλη που στερείται τίτλους. Πλέον έχουμε έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο και ελπίζουμε από αύριο να γίνει η αρ��ή για να πάρει και αυτός χαρά και να συνεχίσει να μεγαλώνει την ομάδα".

Για το πως βίωσε ως προπονητής τις τελευταίες μέρες πριν τον τελικό κι αν υπάρχει διαφορά από τις αντίστοιχες περιόδους ως παίκτης:

"Έχω την ίδια λαχτάρα, που είχα ως ποδοσφαιριστής. Ως παίκτης, έχω παίξει σε επτά τελικούς, έχω κερδίσει τους πέντε. Δηλαδή ως συνήθως κερδίζω. Αν ήμουν παίκτης, θα πετύχαινα ένα γκολ, με απλά μαθηματικά... Δημήτρη, τι λες; (απευθυνόμενος στο Σαλπιγγίδη από τον οποίο προφανώς περιμένει γκολ). Αυτό που λέω στους παίκτες μου, είναι ότι αυτοί κρίνουν τα παιχνίδια και πρέπει να πιστεύουν στους εαυτούς τους".

Για το γεγονός ότι στήνεται μία τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας για να υπάρχει τάξη:

"Δεν αισθάνομαι όμορφα. Κάθε τελικός σε όλη την Ευρώπη, είναι μια γιορτή. Εδώ μεγάλωσα και εγώ, όλοι γνωρίζουμε τη γίνεται στην Ελλάδα και όλοι ελπίζουμε να μη γίνει τίποτα".

Για το ποιο ρόλο μπορεί να παίξει το αυριανό αποτέλεσμα στην καριέρα του ίδιου στον ΠΑΟΚ:

"Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η ομάδα θα μεγαλώσει και θα δυναμώσει. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο τι θα γίνει με εμένα" .

Για το αν μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα στο Κύπελλο ή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:

"Ένα τρόπαιο είναι σημαντικό. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα στερείται τίτλους και θέλουμε να το πάρουμε".

Για το αν περιμένει παιχνίδι του 1-0 ή να "ανοίξει" το σκορ:

"Εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η νίκη και μόνο αυτό. Δεν έχει σημασία το σκορ".

Για το αν καταστάλαξε στην ενδεκάδα: "Κατά κύριο λόγο έχω αποφασίσει. Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά σε πρόσωπα και τακτική, αλλά αυτό θα το δούμε τις επόμενες ώρες" .

Για το κλίμα που εισπράττει από τους παίκτες του:

"Βλέπω τη δίψα, τη λαχτάρα και τη θέληση που υπάρχει για να πάρουμε αυτόν τον τίτλο".

Κλείνοντας, έκανε μία αναφορά στον Παναθηναϊκό:

"Πραγματικά χαίρομαι για τον Παναθηναϊκό που έχει αναπτυχθεί. Πραγματικά χαίρομαι για τον φίλο μου τον Νίκο (σ.σ. Νταμπίζας), έναν άνθρωπος που έχω καλές σχέσεις μέσα από το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που πραγματικά τα κατάφερε. Ξεκίνησε με δυσκολία τη σεζόν, αλλά μπόρεσε και στάθηκε".