Ένας άντρας που δεν ντρέπεται να κλαίει δημόσια φλερτάρει με την Εθνική Ελλάδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπέροχος ποδοσφαιριστής, ψάχνεται ως προπονητής

​Ο Ιταλός Μάρκο Ταρντέλι είναι σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο φαβορί για να αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος.

tard.jpg

Λίγα λόγια για τον κόουτς

Γεννήθηκε στην Τοσκάνη το Σεπτέμβριο του 1954 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 18 ετών στην Πίζα. Υπήρξε αναντικατάστατο μέλος τόσο της Γιουβέντους όσο και της εθνικής Ιταλίας. Με την ασπρόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά 376 φορές πετυχαίνοντας 51 γκολ. Τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας είχαν περάσει και στα 31 του μετακόμισε στην Ίντερ στην οποία έμεινε για δύο χρόνια πριν κλείσει την καριέρα του στην ελβετική Σεντ Γκάλεν.

Ο 59χρονος πλέον Ταρντέλι είναι διάσημος για έναν από χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου για το γκολ στον τελικό κόντρα στην Δυτική Γερμανίας. Με δάκρυα στα μάτια έτρεξε όλο τον πάγκο της Ιταλίας και με σφιγμένες τις γροθιές κουνώντας παράλληλα το κεφάλι του φώναζε Γκολ Γκολ! Ο πανηγυρισμός αυτός έμεινε στην ιστορία ως το κλάμα του Ταρντέλι.

Στις αρχές του 1990 αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Η εθνική Ιταλίας κάτω των 16 ετών, η εθνική ελπίδων της χώρας, η Κόμο και η Τσεζένα αλλά και η Ίντερ ήταν κάποιες από τις ομάδες που πέρασε και πλέον ψάχνει την επόμενη στάση που θα κάνει στην καριέρα του που δεν αποκλείεται να είναι η Εθνική Ελλάδος.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ - Πληροφορίες gazzetta

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top