Δώρο ζωής από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες: έγιναν δότες μυελού των οστών!

Αρωγοί στην προσπάθεια της «Ελπίδας»

Δώρο ζωής από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες: έγιναν δότες μυελού των οστών!

​Στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο συστρατεύτηκαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες και, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, έγιναν αρωγοί στην εκστρατεία εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Τράπεζα Μυελού του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων.

Τους Ολυμπιονίκες υποδέχθηκε η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία, αφού τους ευχαρίστησε από καρδιάς, τόνισε την σημασία της προσφοράς τους στην εκστρατεία εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι και περήφανοι που είσαστε κοντά μας. Αυτή τη φορά είστε εδώ για να δώσετε ένα μέρος του εαυτού σας, να δηλώσετε το παρών στο πλευρό του οποιοδήποτε παιδιού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που θα μπορούσε να σας χρειαστεί», είπε η κα. Βαρδινογιάννη.

Το όραμα της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι να δημιουργηθεί μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες αγάπης στην Ελλάδα με την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών στο πρόγραμμα, ώστε να μην απαιτείται η αναζήτηση συμβατών δειγμάτων στο εξωτερικό.

«Στοχεύουμε στους 100.000 εθελοντές τα πρώτα 5 χρόνια και σήμερα έχουμε κοντά μας τους πρώτους εθελοντές, τους πρώτους πολίτες της χώρας μας, που ως σύλλογος στρατεύονται στο πλευρό μας και θα θέλαμε πάρα πολύ να είστε εσείς οι πρώτοι», συμπλήρωσε η κα. Βαρδινογιάννη.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η πρόεδρος Βούλα Κοζομπόλη ανέφερε: «εμείς θα είμαστε, όπως είχαμε συμφωνήσει και με την κυρία Βαρδινογιάννη, με μεγάλη μας χαρά, οι πρεσβευτές όλου αυτού του εγχειρή��ατος και αρχίζουμε κιόλας να πιάνουμε δουλειά, αφού θα δώσουμε σάλιο και θα είμαστε οι πρώτοι εθελοντές δείγματος μυελού των οστών».

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες υποσχέθηκαν να σταθούν αρωγοί ως σημαιοφόροι στο νέο αυτό ανθρωπιστικό πρόγραμμα του συλλόγου «Ελπίδα», για να πληροφορηθεί ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι να υπάρξουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, αλλά και πόσο ανώδυνη είναι η διαδικασία λήψης μοσχεύματος, με τις νέες τεχνικές και μεθόδους.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top