Αγώνες Dragster: Η κούρσα μιας ανάσας που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του 19χρονου Νίκου

Ποιοι είναι οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται για να μην χάνονται ζωές

Αγώνες Dragster: Η κούρσα μιας ανάσας που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του 19χρονου Νίκου

Χαρακτηρίζεται η κούρσα της μιας ανάσας. Τρία είναι τα βασικά σημεία σε έναν αγώνα ταχύτητα dragster μηχανής.

Πρώτο, το σημείο εκκίνησης, δεύτερον το σημείο τερματισμού και τρίτον, το τέλος της διαδρομής, όπου οι μηχανές βγαίνουν εκτός πίστας για να επιστρέψουν στην βάση τους.

Όπως αναφέρει στο Star ο ειδικός αγώνων Dragster, Βασίλης Σαρημπαλίδης, «οι διαγωνιζόμενοι περιμένουν την εντολή του ειδικού για να πάρουν κίνηση. Για να ξεκινήσουν υπάρχουν κάποια ειδικά φανάρια όπου ανάβουν και τότε ο καθένας ξεκινά την προσπάθεια του, μέχρι να φτάσει στο σημείο των 400 μέτρων και να επιβραδύνει»

Μέχρι τα 150 μέτρα της διαδρομής, υπάρχουν κριτές, από εκεί και έπειτα όμως δεν υπάρχει κανείς που να επιβλέπει την κούρσα ταχύτητας.

Ο οδηγός είναι υποχρεωμένος από τη στιγμή που θα περάσει το σημείο τερματισμού, να αρχίσει να επιβραδύνει. Γίνεται η καταγραφή του χρόνου, υπάρχουν ειδικά φωτοκύτταρα.

Τι θα έπρεπε όμως να είχε συμβεί για να μην φτάσουμε στο σημείο να βαφτεί με αίμα η κούρσα και να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος Νίκος Μπερδές;

«Δεν αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να σταματήσει εκεί που υπήρχαν κώνοι, συνέχισε να έχει γκάζι και δυστυχώς έπεσε πάνω στο νεαρό και είχαμε το θανατηφόρο δυστύχημα» αναφέρει ο κ. Σαρημπαλίδης.

Στους αγώνες ταχύτητας Dragster παίρνουν μέρος σύλλογοι, ενώ υπάρχει και ομοσπονδία που υπάγεται στην γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top