Valetudo Racket: Η νέα έκφραση της ρακέτας θαλάσσης για δυναμική άθληση!

«Ένα αερόβιο άθλημα που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και συγκέντρωση»

Ρεπορτάζ: Σοφία Βάγκα

Θαυμάζετε κι εσείς αυτούς τους τύπους με τα ηλιοκαμένα, καλογυμνασμένα κορμιά στις παραλίες που επιδίδονται με τις ώρες στη ρακέτα αλλά από την άλλη ενοχλείστε από το «τάκα τούκα»;

Υπάρχει λύση, καθώς το Valetudo Racket, είναι η νέα πρόταση για άθληση στην άμμο με τις ρακέτες σας, χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας!

Το Valetudo Racket παίζεται σε όλες τις επιφάνειες, αλλά κυρίως στην άμμο και το γήπεδο είναι σε ειδικά οργανωμένους και διαμορφωμένους χώρους, που δεν σχετίζονται με την παραλία και τους λουόμενους.



Κύριο στοιχείο μέτρησης στο Valetudo είναι η ταχύτητα της μπάλας και η ανταλλαγή των μπαλιών. Πώς γίνεται αυτό;

Ο δημιουργός και εμπνευστής του Valetudo Racket, κ. Λάκης Ζώης, ο οποίος πραγματοποίησε και το πρώτο τουρνουά Beach Racket στην χώρα μας το 1997, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, το 2001 σκέφτηκε πως με κάποιο τρόπο έπρεπε η ρακέτα θαλάσσης να αποκτήσει τη «δυναμικότητα» που της αναλογεί… ! Έτσι διοργάνωσε τουρνουά με βασικό μέτρο αξιολόγησης την ταχύτητα της μπάλας και τον αριθμό ανταλλαγής μπαλιών!



Για πρώτ�� φορά, λοιπόν, ο κ.Ηλίας Ζώης με δικό του κόστος και με τη βοήθεια του επιστήμονα Γιώργου Χρυσοχοϊδη, δημιούργησαν ένα μηχάνημα με ειδικό λογισμικό, το οποίο μετρά την ταχύτητα της μπάλας αλλά και τον αριθμό της ανταλλαγής των πασών.



Αυτή η σημαντική εξέλιξη για τους λάτρεις της ξυλορακέτας, δεν έχει κανένα κόστος συμμετοχής, ενώ συμμετέχοντες μπορεί να είναι άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 12 ετών και πάνω. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν μέλη στο επίσημο site του Valetudo Racket και να δηλώσουν συμμετοχή.



Το τουρνουά διοργανώνεται σε όλη την Ελλάδα και όσοι θέλετε να πάρετε μια γεύση, τα events που υπολείπονται είναι τα εξής:

4η αγωνιστική: 21-22/9 (εγκαταστάσεις Α.Γ.Σ.Π.Α. Άρτεμις, Λούτσα).
5η αγωνιστική: 5-6/10 (εγκαταστάσεις ΟΜ.ΧΕΙ.ΚΟ. Μπάτης, Π. Φάληρο).
Το κύπελλο Ελλάδος του 2013 διεξήχθη στις 24-25/8 στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Ρ.Α.Α. Αγίων Αποστόλων στη Ν. Κυδωνία, Χανίων.

Τώρα… γιατί να επιλέξει κανείς την ξυλορακέτα ως μέσο άθλησης, ο κ. Λάκης Ζώης μας εξηγεί: «Η ρακέτα είναι ένα αερόβιο άθλημα με πολλά στοιχεία δυναμικότητας. Το Valetudo προάγει το δυνατό παιχνίδι και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και συγκέντρωση» και προσθέτει:
«Ο κόσμος στο τουρνουά βλέπει παιχνίδια πραγματικά μεγάλης απόδοσης και σύντομα… το τουρνουά θα εξελιχθεί στο “Valetudo Triathlon”, που θα συνδυάζει ποδηλασία, κολύμβηση και ρακέτα».