Καρέ καρέ τα επεισόδια του τελικού και η κατάκτηση Σ-ΚΟΥΠΑ των πρασίνων!

ΔΕΙΤΕ τι έγινε πριν και μετά την οριστική διακοπή του αγώνα

​Ο τρίτος τελικός της Α1 στο ΣΕΦ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, εξαιτίας των επεισοδίων που προκλήθηκαν από οπαδούς των ερυθρόλευκων, μόλις στο 1.27'', πριν το τέλος.

Σε μια ακόμη επίδειξη χουλιγκανισμού, οπαδοί έριξαν φωτοβολίδες και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να αποχωρήσουν από το παρκέ. Μάλιστα, ο ΠΑΟ κατήγγειλε τον τραυματισμό του Βασίλη Ξανθόπουλου και των μελών της αποστολής τους Κ��νίδη και Μαντζουρίδη.

Οι διαιτητές έκαναν προσωρινή διακοπή του αγώνα και απαίτησαν την εκκένωση του γηπέδου, αλλά η επιμονή μερικών φιλάθλων, που αρνούνταν να αποχωρήσουν, οδήγησε στην οριστική διακοπή του αγώνα, δίνοντας στον Παναθηναϊκό την τρίτη κατά σειρά νίκη του, με σκορ 76-72 έναντι του Ολυμπιακού και καθιστώντας τον για 33η φορά στην Ιστορία τους, Πρωταθλητή Ελλάδας.
Οι δύο "αιώνιοι" αντίπαλοι όμως, εκτός παρκέ δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ως επαγγελματίες αθλητές γνωρίζουν και εφαρμόζουν την αξία της ευγενούς άμιλλας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία των Μπαρτζώκα, Τόμιτς, Λο και Χάινς που δεν δίστασαν να βρεθούν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού για να συγχαρούν τους αντιπάλους τους.
O αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, εκνευρισμένος από την κακή εξέλιξη του τελικού και των επεισοδίων φέρεται να είπε, πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια "Γαμώ τον αθλητισμό μου!"
Η Σ-ΚΟΥΠΑ του Παναθηναϊκού, όπως μετονομάστηκε η Κούπα συνοδευόμενη από τα τρία σερί, γιορτάστηκε με σκούπες έξω από το Caravel.