Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ: Υποκλίθηκε η Ευρώπη στο back to back του Ολυμπιακού!

Το μπουγέλο στον Μπαρτζώκα, τα πειράγματα στα αποδυτήρια & η υπόκλιση σε Σπανούλη

Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ: Υποκλίθηκε η Ευρώπη στο back to back του Ολυμπιακού!

Σημασία έχει ότι αυτοί το πίστεψαν!

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να αμφισβητήθηκαν από αρκετούς (και ειδικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας) μέσα στη χρονιά αλλά έκλεισαν στόματα με τον καλύτερο τρόπο: ανέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της Ευρωλίγκα γράφοντας χρυσή ιστορία στο ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ (δείτε το βίντεο με την απονομή!

Ο Ολυμπιακός των ανατροπών που πέρυσι το γύρισε από το -19 και φέτος από το -17 έδειξε ότι η ομάδα αυτή έχει αυτό το «κάτι»: το μέταλλο του πρωταθλητή!

Η Ευρώπη υποκλίθηκε,ο Πειραιάς κάηκε και το Κύπελλο για τρίτη συνεχή φορά έρχεται στην Ελλάδα (2011 Παναθηναϊκός, 2012 Ολυμπιακός, 2013 Ολυμπιακός). Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ…

Συγχαρητήρια από Σαμαρά και Παπούλια

Το πανηγύρι που στήθηκε ήταν… άνευ προηγουμένου! Και στήθηκε παντού: στα αποδυτήρια και τις κερκίδες του Ο2 Arena, στους δρόμους του Λονδίνου, στον Πειραιά…

Οι άξιοι πρωταθλητές Ευρώπης δεν σταματούσαν να δέχονται συγχαρητήρια. Μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε τους ερυθρόλευκους για τη συγκίνηση που χάρισε στους Έλληνες: «Από καρδιάς συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και για τη συγκίνηση που χάρισε σε όλους».

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό απέστειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας: «Η μεγάλη σας επιτυχία σε μια κορυφαία πανευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί για όλους μας ένα μεγάλο παράδειγμα, ότι με μεθοδική δουλειά, προσήλωση στο στόχο και πάνω απ' όλα πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Εκ μέρους όλων των Ελλήνων ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Έφαγε μπουγέλο ο «πρωτάρης» Μπαρτζώκας!

Την ίδια ώρα, η παράδοση επέβαλε… μπουγέλωμα για να μυηθούν οι «πρωτάρηδες» στην κατάκτηση του Κυπέλλου! Με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον πρώτο Έλληνα προπονητή που σηκώνει την Ευρωλίγκα!

Και ποιος καταλληλότερος να το κάνει από τους παίκτες του; Οι ερυθρόλευκοι εισέβαλαν στην αίθουσα Τύπου και τον μπουγέλωσαν μέσα σε τρελή διάθεση (δείτε το βίντεο)!

Την ίδια ώρα τα πειράγματα στα αποδυτήρια, όπου είχε στηθεί ένα απίστευτο γλέντι, πήγαιναν... σύννεφο (δείτε βίντεο)!

Υπόκλιση στον παγκόσμιο Σπανούλη

Όχι ότι χρειάζεται να γραφτούν και πολλά για αυτόν τον παίκτη. Μιλάει μέσα στο γήπεδο. Ο πολυτιμότερος παίχτης της χρονιάς για την Ευρωλίγκα και το Final Four Βασίλης Σπανούλης απλά απέδειξε ότι είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και όλα τα ΜΜΕ και οι οπαδοί του αθλήματος ανά τον κόσμο υποκλίθηκαν στην αξί�� του.

Οι Ισπανοί, πάντως, υποκλίθηκαν και στο ήθος του. Αναγνωρίζοντας την αξία του αντιπάλου-ηττημένου, ο V-Span μετά το τέλος του τελικού έσπευσε να δώσει το χέρι στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Έναν προς ένα τους χαιρέτησε (δείτε το βίντεο)! Οι Ισπανοί στάθηκαν σε αυτό το γεγονός και αποθέωσαν τον Έλληνα παίκτη, υποκλινόμενη στο μεγαλείο του Λαρισαίου γκαρντ.

Στις 7 επιστρέφει ο Ολυμπιακός

Σήμερα το απόγευμα (περίπου στις 7) καταφθάνει στο «Ελ. Βενιζέλος» ο Ολυμπιακός.

Οι τρις πρωταθλητές Ευρώπης θα κατευθυνθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στο ΣΕΦ για τα πανηγύρια για το μεγάλο τους επίτευγμα και αναμένεται να στηθεί ένα ακόμη γλέντι στον Πειραιά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top