Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος : «Ο διορισμός που μου είχαν υποσχεθεί το 2004 δεν έγινε ποτέ»

Προπονείται σε κοντέινερ και παίρνει με φαξ το πρόγραμμα άθλησης του

​Μπορεί να προπονείται σε κοντέινερ, μπορεί ο προπονητής του να του στέλνει το πρόγραμμα άθλησης μέσω φαξ, ωστόσο ο Παραολυμπιονίκης που έχει φέρει τρία ολυμπιακά μετάλλια στη χώρα μας, ο Παύλος Μάμαλος, μιλά για την αναπηρία του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και την αδιαφορία του κράτους.
«Στα 5 μου έπαθα πολιομυελίτιδα εντελώς ξαφνικά. Ξύπνησα και δεν ένιωθα τα πόδια μου» παραδέχεται ο ίδιος και παροτρύνει τους γονείς που έχουν παιδιά με κινητικά προβλήματα:
«Δεν πρέπει οι γονείς να ντρέπονται και να κλείνουν τα παιδιά στο σπίτι. Πρέπει να τα βοηθούν και να τα παροτρύνουν να βγουν από το σπίτι. Έτσι γνώρισα κι εγώ τον αθλητισμό».
Ο ίδιος παραδέχεται πως νιώθει φυσιολογικός αλλά στεναχωριέται που δεν είναι τα πάντα προσβάσιμα για κείνον.
Ο Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος έχει στήριγμα τη γυναίκα του αλλά όχι την πολιτεία, αφού ο διορισμός που του είχαν υποσχεθεί το 2004 δεν έγινε ποτέ.
Τέλος, ο ίδιος περιγράφει ένα στιγμιότυπο με οδηγό που είχε παρκάρει σε θέση αναπήρων και παρά τις προσπάθειες του Παραολυπιονίκη, εκείνος έδειξε ασέβεια.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top