Κριστιάν Καρεμπέ: «Το δέρμα μου είναι μαύρο αλλά νιώθω πάντα κόκκινος και Έλληνας!»

Ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα

Κριστιάν Καρεμπέ: «Το δέρμα μου είναι μαύρο αλλά νιώθω πάντα κόκκινος και Έλληνας!»
​Στο πλαίσιο του 40ου Πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τις αναμνήσεις του, την Ελλάδα που τόσο αγάπησε αλλά και τις εμπειρίες του στον Ολυμπιακό.
«Δεν μπορούμε να γεννηθούμε ξανά, δυστυχώς. Αν μπορούσα θα επέστρεφα ως Έλληνας, ή κομμάτι της καταγωγής μου να ήταν από την Ελλάδα. Θα το ήθελα πάρα πολύ. Και να παίξω για τον Ολυμπιακό, επίσης!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 43χρονος άσος του ποδοσφαίρου.
Ακόμη, ο ίδιος περιγράφει: «Κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα του Ολυμπιακού ένιωθα… πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Μπορεί το δέρμα μου να είναι μαύρο, αλλά εγώ αισθάνομαι πάντα… ΚΟΚΚΙΝΟΣ!»
Για τον τότε συμπαίκτη του και επίσης άσο των ερυθρολεύκων είπε: «Ο Ζιοβάνι θα μπορούσε επίσης να είναι Έλληνας! Του άρεσε να φροντίζει τον εαυτό του, να φροντίζει πολύ το σώμα του, όπως οι αρχαίοι Έλληνες! Κάθε μέρα τον έβλεπα να φροντίζει τα μαλλιά του και έλεγα «ΟΚ είναι Έλληνας». Μιλούσε ελληνικά, ήταν ήδη σε ελληνική διάθεση και γι’ αυτό ο κόσμος τον ήξερε καλά και τον ξέρει καλά, τον καταλάβαινε πολύ. Ήταν κομμάτι του κόσμου. Καμιά φορά τον έβλεπες να παίζει μπάλα στην παραλία, και έλεγες «είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και παίζει μπάλα στην παραλία!»
Τέλος, ο Κριστιάν Καρεμπέ έκλεισε λέγοντας: «Για εμένα ο Ολυμπιακός ήταν εξ αρχής ένας όμορφος τρόπος, μέσω του οποίου ανακάλυψα την πόλη του Πειραιά και της Αθήνας, ανακάλυψα τους ανθρώπους, την Ελλάδα. Φυσικά, όταν μιλάμε για τον ερχομό μου στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είχα να ζυγίσω μία απόφαση, μεταξύ του να έρθω εδώ ή όχι» και πρόσθεσε:
«Όταν όμως τελικά αποφάσισα να έρθω, ανακάλυψα έναν διαφορετικό κόσμο και ήμουν πολύ περήφανος που ήρθα. Ήρθα για να παίξω ποδόσφαιρο και εισέπραξα όλη αυτή τη θετική ενέργεια που υπήρχε και υπάρχει εδώ. Είχα όμως την ευκαιρία να ζήσω και κάποια πολύ όμορφα πράγματα. Όλα αυτά μπόρεσα και τα έζησα γιατί ο Ολυμπιακός μου έδωσε τη δυνατότητα να αγω��ιστώ στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο αγαπώ τον Ολυμπιακό, αγαπώ αυτό τον κόσμο, είμαι περήφανος και αγαπώ τον Θρύλο!»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top