Απεργία στο Θρασύμβουλο- Έχουν να πληρωθούν από το Σεπτέμβριο και τρώνε σε συσσίτια

«Δεν πάει άλλο. Κατεβαίνουμε σε απεργία διαρκείας»

Απεργία στο Θρασύμβουλο- Έχουν να πληρωθούν από το Σεπτέμβριο και τρώνε σε συσσίτια
​Οι τέσσερις αρχηγοί του συλλόγου της Φυλής, Γιώργος Σύρος, Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος, Ανδρέας Αρκουμάνης και Νίκος Βασιλείου, πήγαν στο γραφείο του προπονητή της ομάδας Στάθη Σταθόπουλου και ορθά κοφτά του είπαν: «Δεν πάει άλλο. Κατεβαίνουμε σε απεργία διαρκείας».
«Οι παίκτες έχουν απόλυτο δίκιο, έχουν μήνες να πληρωθούν και είναι πια θέμα επιβίωσης. Ορισμένοι δεν μπορούν να σιτιστούν. Ο,τι έσοδα υπάρχουν, πηγαίνουν σε οφειλές προηγούμενων ετών» δήλωσε στην «Ε» ο Στ. Σταθόπουλος, ο οποίος ήταν σε επαφές χθες όλη την ημέρα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Σωτήρη Μασούρη, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.
Η τελευταία φορά που έλαβαν χρήματα οι ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με όσα έλεγαν χθες, ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και όχι όλο το μισθό, αλλά μέρος αυτού. Και ποιος είναι ο μισθός τους; 560 ευρώ το μήνα. Τονίζουν δε ότι στα συμβόλαιά τους αναγράφεται μόνο ο συγκεκριμένος μισθός, κι όχι κάποια έξτρα χρήματα, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των συλλόγων.
Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές είναι το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο η διοίκηση του Θρασύβουλου ήρθε σε συμφωνία με συγκεκριμένες ταβέρνες στην περιοχή της Φυλής, προκειμένου 7 - 8 ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την επαρχία να έχουν τουλάχιστον το φαγητό τους. Να μπορούν να τρώνε πριν και μετά την προπόνηση ή τους αγώνες.
Το πρώτο ξέσπασμα των παικτών (το 80% του ρόστερ απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές ηλικίας 17-21 ετών) ήρθε από τον αρχηγό, Γ. Σύρο, τον περασμένο Νοέμβριο. Στο περιθώριο του εντός έδρας παιχνιδιού με την Καλλιθέα, δήλωσε ότι «τρώμε σε συσσίτια». Οι ποδοσφαιριστές απείχαν από τις προπονήσεις για δύο ημέρες και επανήλθαν κατόπιν και των προσπαθειών του Σταθόπουλου.
Ο Θρασύβουλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 19η θέση της βαθμολογίας της Football League και την Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top