Φέργκιουσον: «Στους ποδοσφαιριστές πρέπει να χτυπάς το χέρι στο τραπέζι»

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ αποκαλύπτει τα μυστικά του

Φέργκιουσον: «Στους ποδοσφαιριστές πρέπει να χτυπάς το χέρι στο τραπέζι»
«Πρέπει να χτυπάς το χέρι στο τραπέζι! Να μην δώσεις αέρα στους ποδοσφαιριστές και να τους κάνεις να καταλάβουν ότι είσαι το αφεντικό» είπε ο Σκοτσέζος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Φέργκιουσον, βρέθηκε στο Χάρβαρντ της Βοστώνης για ένα μάθημα, διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα και φυσικά, οι σπουδαστές τον κοιτούσαν και τον άκουγαν με τεράστια προσήλωση.
Έπειτα από τόσα χρόνια παρουσίας στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», ο έμπειρος προπονητής, μοιράστηκε τα μυστικά του με τον κόσμο.
«Δεν πρέπει να χάσεις τον έλεγχο ούτε για μια στιγμή. Ακόμα κι αν χρειαστεί να κουμαντάρεις 30 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που είναι πλούσιοι και μπορεί να έχουν αποκτήσει τουπέ. Αν δεν συμπεριφέρονται καλά, τότε τους τιμωρείς. Εμείς τους επιβάλαμε πρόστιμα, τα οποία, όμως δεν τα δημοσιοποιούσαμε ποτέ» ανέφερε αρχικά κα�� συνέχισε:
«Στο παρελθόν υπήρξα πολύ επιθετικός… πολύ νευρώδης. Τώρα πλέον, που έχουν περάσει τα χρόνια, είμαι πιο ήρεμος και οι εμπειρίες μου, με έχουν βοηθήσει να διαχειρίζομαι πολύ καλύτερα τους ποδοσφαιριστές και ειδικά αυτούς που είναι πιο ευαίσθητοι».
Μιλώντας για τους άλλους συναδέλφους του, δήλωσε: «Κάποιοι προπονητές είναι τέτοιοι που απλά διασκεδάζουν τους ποδοσφαιριστές. Τους αφήνουν να παίξουν 8 εναντίον 8 και 10 εναντίον 10 και απλά αυτοί περνούν καλά. Εμείς, σε κάθε προπόνησή μας προσπαθούμε να μαθαίνουμε νέα πράγματα και να γινόμαστε καλύτεροι. Το νόημα είναι απλό και σαφές. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κανείς δεν επαναπαύεται».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top