Βαρέλα:«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει πολύ ανταγωνιστικός τα επόμενα χρόνια»

Ο υπεύθυνος σκάουτινγκ για το πλάνο ενίσχυσης του τριφυλλιού

​Το πλάνο και τη μεταγραφική στόχευση του Παναθηναϊκού ανέλυσε ο Ούγκο Βαρέλα. Ο υπεύθυνος σκάουτινγκ του «τριφυλλιού» τόνισε ότι από τώρα παρακολουθούνται ποδοσφαιριστές για το καλοκαίρι και μίλησε για τη μεταγραφή του Γιοχέι Καζιγιάμα.
«Η σχέση μου με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ανέλαβε την ομάδα ο “καθηγητής” Ζεσουάλδο Φερέιρα, με τον οποίο έχω πολλά χρόνια φιλίας. Ο σκοπός μου ήταν να συμβουλεύω τον σύλλογο και να τον ενημερώνω για την αγορά. Ο κ. Φερέιρα αποχώρησε από την ομάδα, όμως εξακολουθώ να έχω πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Αλαφούζο και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαρέλα.
Ακόμη, διευκρίνισε τη σχέση του με τον Ντα Σίλβα λέγοντας: «Με τον κ. Ντα Σίλβα αποτελούμε ουσιαστικά ένα μικρό τιμ, ένα δίδυμο. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά. Είναι στην κορυφή της ομάδας σκάουτ κι εγώ έχω έναν συνολικό ρόλο τόσο στο κομμάτι του σκάουτινγκ όσο και στο κομμάτι των συμβουλών προς το κλαμπ».
Σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός είπε: «Πιστεύω πολύ στο πλάνο του συλλόγου και είμαι βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί με σωστές κινήσεις να γίνει πολύ ανταγωνιστικός τα επόμενα χρόνια. Όταν δεν έχεις εκατομμύρια για να ξοδέψεις, πρέπει να κινείσαι πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες ομάδες στην αγορά. Κι αυτό το κάνουμε ήδη…».
Ο υπεύθυνος για το σκάουτινγκ των πρασίνων παραδέχτηκε πως: «Βλέπουμε ήδη ποδοσφαιριστές για το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να βρεις καλούς παίκτες σε σωστή ηλικία και σε σωστή τιμή…».
Τέλος, αναφέρθηκε στον Ιάπωνα Γιοχέι Καζιγιάμα λέγοντας: «Ο Καζιγιάμα είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν ανήκει στην κατηγορία των νέων και εξελίξιμων, αλλά είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Έχει καλή ποδοσφαιρική κουλτούρα και πιστεύω ότι θα το δείξει…».