Σάντος: «Κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου η συνεργασία με την Εθνική»

Τι δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής σε αθλητικό ραδιόφωνο

Σάντος: «Κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου η συνεργασία με την Εθνική»

​Δυο μέρες μετά τη νίκη της Εθνικής στην Ιρλανδία ο Φερνάντο Σάντος μίλησε σε εκπομπή αθλητικού ραδιοφώνου, επευφημόντας τους παίκτες της εθνικής και την καριέρα του μαζί τους.

«Είναι πολύ διαφορετικό το συναίσθημα να εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα, απ’το να είσαι προπονητής ενός συλλόγου. Η εθνική ομάδα ίσως είναι το πιο ξεχωριστό κομμάτι στην καριέρα μου ως προπονητής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα :

«Έκανα την κίνηση-ματ, γιατί μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην Πόρτο δέχθηκα την πρόταση της ΑΕΚ. Για μένα ήταν μια πολύ καλή κίνηση, όπως αποδείχθηκε. Και το λέω όχι μόνο από πλευράς αγωνιστικών επιτυχιών, αλλά γιατί γνώρισα από κοντά τον ελληνικό λαό, την κουλτούρα. Αγάπησα τον λαό και εκείνος αγάπησε εμένα. Όταν είμαι εδώ νιώθω Έλληνας ενώ όταν είμαι στην Πορτογαλία νιώθω Πορτογάλος. Όταν είμαι εδώ μου λείπει η Πορτογαλία, όταν είμαι εκεί μου λείπει η Ελλάδα».
Ακόμη, σχετικά με τα αποτελέσματα της εθνικής σε σύγκριση με εκείνα όσο ήταν στον πάγκο ο Ότο Ρεχάγκελ, ο ίδιος είπε: «Αυτά τα αποτελέσματα κάτι λένε, αν και δεν είμαι πολύ φαν των στατιστικών. Δεν με νοιάζει αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Ρεχάγκελ με την κατάκτηση του Euro έγραψε κάτι παραπάνω από χρυσή σελίδα στην ιστορία, όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το κατάφερε με την αξία του και των παικτών που είχε. Δεν θα μπω σε σύγκριση. Και εγώ πιστεύω ότι κάτι έχω καταφέρει, όμως ο καθένας έχει το δικό του τρόπο δουλειάς».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top