Υπό βροχή και με Μίκη Θοδωράκη άναψε η φλόγα του Μαραθωνίου

Όλα έτοιμα για την αυριανή μεγάλη διοργάνωση της Αθήνας

Για μια ακόμα φορά στρέφονται τα βλέμματα του κόσμου στην Αθήνα, καθώς αύριο διεξάγεται ο 30ος Κλασσικός Μαραθώνιος! Το πρωί του Σαββάτου έγινε η τελετή αφής της Φλόγας, παρουσία του Μίκη Θοδωράκη και υπό καταρρακτώδη βροχή.

Η λιτή τελετή για την φλόγα του Μαραθώνιο έγινε στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου στον Μαραθ��να, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου παρά την βροχή.

Μετά το θεατρικό δρώμενο με το Λόγο του Ευριπίδη από τις «Ηρακλείδες», η Φλόγα άναψε και ο Αντώνης Αντωνόπουλος ως Ημεροδρόμος, την παρέδωσε στον Μίκη Θοδωράκη.

Υπό τους ήχους του «Της Διακαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», ο μεγάλος μας συνθέτης έδωσε το ιερό φως σε δύο νεαρούς λαμπαδηδρόμους, ενώ τον βωμό άναψε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου στη Σεούλ, Ρόζα Μότα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, ο δήμαρχος Μαραθώνα - Νέας Μάκρης Ιορδάνης Λουίζος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Η εκκίνηση του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου θα γίνει στις 08:30 της Κυριακής, από τον κάτοχο της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών, Πάτρικ Μακάου.

Δείτε βίντεο από την τελετή αφής στον Μαραθώνα!