Υπό βροχή και με Μίκη Θοδωράκη άναψε η φλόγα του Μαραθωνίου

Όλα έτοιμα για την αυριανή μεγάλη διοργάνωση της Αθήνας

Υπό βροχή και με Μίκη Θοδωράκη άναψε η φλόγα του Μαραθωνίου

Για μια ακόμα φορά στρέφονται τα βλέμματα του κόσμου στην Αθήνα, καθώς αύριο διεξάγεται ο 30ος Κλασσικός Μαραθώνιος! Το πρωί του Σαββάτου έγινε η τελετή αφής της Φλόγας, παρουσία του Μίκη Θοδωράκη και υπό καταρρακτώδη βροχή.

Η λιτή τελετή για την φλόγα του Μαραθώνιο έγινε στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου στον Μαραθ��να, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου παρά την βροχή.

Μετά το θεατρικό δρώμενο με το Λόγο του Ευριπίδη από τις «Ηρακλείδες», η Φλόγα άναψε και ο Αντώνης Αντωνόπουλος ως Ημεροδρόμος, την παρέδωσε στον Μίκη Θοδωράκη.

Υπό τους ήχους του «Της Διακαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», ο μεγάλος μας συνθέτης έδωσε το ιερό φως σε δύο νεαρούς λαμπαδηδρόμους, ενώ τον βωμό άναψε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου στη Σεούλ, Ρόζα Μότα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, ο δήμαρχος Μαραθώνα - Νέας Μάκρης Ιορδάνης Λουίζος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Η εκκίνηση του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου θα γίνει στις 08:30 της Κυριακής, από τον κάτοχο της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών, Πάτρικ Μακάου.

Δείτε βίντεο από την τελετή αφής στον Μαραθώνα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top