Εθνικοί Αγώνες Εταιρικού Αθλητισμού 2012

Ολοκληρώθηκε το σημαντικότερο αθλητικό εταιρικό γεγονός της χρονιάς

Εθνικοί Αγώνες Εταιρικού Αθλητισμού 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση εργασιακού αθλητισμού, οι Εθνικοί Αγώνες Εταιρικού Αθλητισμού 2012! Από 12 μέχρι και 14 Οκτωβρίου 2012, η καρδιά του εταιρικού αθλητισμού χτύπησε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Αττικής, της Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Χρυσός Χορηγός των Αγώνων ήταν το Golden Hall.

Η τελετής έναρξης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου παρουσία των αθλητών, εκπροσώπων των εταιριών που συμμετείχαν στη διοργάνωση καθώς και στελεχών από τον επιχειρηματικό χώρο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κύριος Μιχαήλ Άγγελος Βουράκης, ο κύριος Νικόλαος Σοφιανός, Γενικός Γραμματέας Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενώ τίμησε με τη συμμετοχή του και ο Ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης. Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η κα. Νιόβη Καραβούλη Παπαδάκη, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης και ένθερμη οπαδός του εργασιακού αθλητισμού, η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Το αθλητικό πρόγραμμα ξεκίνησε την ίδια μέρα με προκριματικούς αγώνες σε όλα τα αγωνίσματα. Για τρεις ολόκληρες μέρες, περισσότεροι από 400 αθλητές και εταιρικές ομάδες συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ. σε ένα πλήρες, παράλληλο αγωνιστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε περισσότερους από 200 αγώνες. Στην αθλητική εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών, οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ομαδικά αθλήματα- ποδόσφαιρο 5Χ5, μπάσκετ 5vs5, μπάσκετ 3on3, beach volley ή στα ατομικά: τέννις, σκουώς, πινγκ πονγκ, τρέξιμο καθώς και το μπόουλινγκ. Η τριήμερη διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τον αγώνα δρόμου ενηλίκων 5χλμ. και τον αγώνα 700μ. για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού. Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή λήξης και οι απονομές των μεταλλίων καθώς και των βραβείων MVP σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα όπου νικητές και μη, γιόρτασαν τη συμμετοχή τους στους Αγώνες και έδωσαν ραντεβού για επόμενα αθλητικά τουρνουά.

Παράλληλα, ομαδικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους - εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειες τους – πραγματοποιήθηκαν στον περιμετρικό χώρο του Σ.Ε.Φ., ολοκληρώνοντας τον εορταστικό χαρακτήρα του τριημέρου. Επίσης, στο πλαίσιο των Αγώνων πραγματοποιήθηκε επίδειξη DANCE AEROBIC από επίλεκτη ομάδα της GR.A.F.T.S. HELLAS η οποία συνδιοργάνωσε το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της RADICAL FITNESS και παρουσίασε παράλληλες εκδηλώσεις. Η GRAFTS HELLAS αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό Fitness στη χώρα μας, προσφέρει ποιοτικά προγράμματα άθλησης και υγείας και στοχεύει στην ανάπτυξη του Fitness τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι Εθνικοί Αγώνες Εταιρικού Αθλητισμού διοργανώθηκαν από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης & Υγείας (HOCSH), τον μη κερδοσκοπικό φορέα που αποτελεί μέλος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Εταιρικού Αθλητισμού (Εuropean Federation for Company Sport) και έχει βασικό σκοπό την ενεργοποίηση των εργαζομένων στη"δια βίου άσκηση", κάτι που για πρώτη φορά γίνεται οργανωμένα στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top