Επανεξετάζεται η υπόθεση του θανάτου των 96 οπαδών της Λίβερπουλ στο Χίλσμπορο το 1989

Στο εδώλιο πιθανόν να καθίσουν και οι αστυνομικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι

​Αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο θα καταθέσει ο Γενικός Εισαγγελέας Ντομινίκ Γκρίβ προκειμένου να ανατραπεί παλιότερη ετυμηγορία που απέδιδε τον θάνατο των 96 οπαδών της Λίβερπουλ στο Χίλσμπορο, σε ατύχημα.
Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Επιτροπής σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο, μπορεί οι οικογένειες των θυμάτων να αισθάνθηκαν ανακούφιση, όμως διεκδικούν με κάθε μέσο την τιμωρία όσων με τις πράξεις τους προκάλεσαν ή συνέβαλλαν στην τραγωδία.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος θα ζητήσει απο το δικαστήριο την επανεξέταση της υπόθεσης.
«Η εκτίμησή μου είναι πως τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι πλήρη και με δεδομένη την ανησυχία για περεταίρω καθυστέρηση αποφάσισα να υποβάλω την συγκεκριμένη αίτηση στο δικαστήριο. Με αυτόν τον τρόπο θα ήθελα να καταστήσω σαφές πως θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα, προτού εφαρμοστεί οποιαδήποτε απόφαση. Πιστεύω πως αυτοί οι 96 θάνατοι προήλθαν από μια σειρά γεγονότων, τα οποία και θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου. Αυτό που θέλω να συμβεί είναι να δώσω την ευκαιρία σε κάθε οικογένεια να εκφράσει την άποψή της για το μέλος ή τα μέλη που έχασε. Ειδικότερα δεν θα πρέπει να υπάρξει μία έρευνα, αλλά 96» ήταν τα λόγια του Ντόμινικ Γκριβ.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό από την αρμόδια επιτροπή της Αστυνομίας, ότι είναι πολύ πιθανό να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την τραγωδία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top