Πώς θα παίξει απόψε η Εθνική κόντρα στη Σλοβακία

Μέσω Μπρατισλάβας ο δρόμος για το Μουντιάλ

Πώς θα παίξει απόψε η Εθνική κόντρα στη Σλοβακία

Θεμέλια για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014 θέλει να βάλει απόψε (21:30, Mega) η Εθνική μας, που αντιμετωπίζει την Σλοβακία στην Μπρατισλάβα.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την 11άδα, ενώ αντιμετωπίζει έλλειψη παικτών στο κέντρο της άμυνας, λόγω των τραυματισμών του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Στέλιου Μαλεζά. Επίσης, ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Γκέκα στο αρχικό σχήμα ή η αντικατάστασή του από τον Μήτρογλου ή τον Σαλπιγγίδη.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τον Κατσουράνη να οπισθοχωρεί στην άμυνα και την θέση του στη μεσαία γραμμή να παίρνει ο Καραγκούνης ή ο Νίνης. Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε στη θέση αυτή τον Σιόβα, όποτε ο Κατσουράνης θα παραμείνει στα χαφ.

Η γαλανόλευκη αποστολή έφτασε στην Μπρατισλάβα το μεσημέρι της Δευτέρας και φιλοδοξεί να πάρει την νίκη, που θα της επιτρέψει να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου, αφήνοντας πίσω τη μία από τις δύο συνδιεκδικήτριες της πρόκρισης (η άλλη είναι η Βοσνία).

«Ναι μεν είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν είναι καθοριστικό. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά ματς και θα παίξουμε εκ νέου με Βοσνία και Σλοβακία», είπε ο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «παίρνουμε την ευθύνη πάνω μας και λέμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε. Σε αυτό το ματς υπάρχουν δύο φαβορί που θέλουν να κερδίσουν. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι βγει».

Ελλάδα και Σλοβακία αναμετρώνται για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση και η μεταξύ τους προϊστορία περιλαμβάνει τρία φιλικά ματς: στο πρώτο (2000) το σκορ ήρθε 2 – 0 υπέρ της Σλοβακίας, το δεύτερο (2003) έληξε ισόπαλο 2 – 2 και στο τρίτο (2008) η γαλανόλευκη αγαπημένη κέρδισε 2 - 0.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top